Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Viikonloppuna

23.9.2012

Viikonloppuna

Pienen kanssa olimme kaksin tänä viikonloppuna koti-isän viettäessä ansaittua vapaataan. Tässä tarinaa miten meillä meni.Meillä oli perjantaina vähän ystäviä saunassa ja syömässä. Se oli hyvä avaus viikonlopulle. Pieni jaksoi painaa mukana hyvin vaikka meni vähän myöhään.

Nukuimme sitten lauantaina aamulla sen verran pitkään, että jäi aiottu pyörätreeni väliin, mutta päädyin pitkästä aikaa Bodybalanceen. Tunti oli aivan mahtava. Hiki virtasi ja liikkeet olivat tosi monipuolisesti kehittäviä. Se oli puhdasta nautintoa koko tunti! Ja etenkin sen jälkeinen olo. Tänään on kyllä useat lihakset venytyksistä ja staattisista pidoista hieman hellänä.

Pientä oli vaikea saada pois lapsiparkista, kuten tavallista. Kivat lelut, pallomeri ja liukumäki ovat kova sana. Lauantaina oli kaunis ilma ja käväisimme kotimatkalla salilta varmaan vuoden viimeisellä ulkokirppiksellä.

Ruuan jälkeen pidin pientä pitkään ja rauhallisesti maidolla sylissä, ennen kuin laitoin pienen vaunuihin. Lähdin vielä kävelemään korttelin ympäri paljain jaloin. Ei ollut lainkaan kylmä! Hieman oli kyllä haastetta saada pieni nukkumaan, koska yöunet olivat olleet niin pitkät.

Sain siis nauttia ja havainnoida yllin kyllin, miten syksy on ottamassa ylivaltaa vihreydeltä. Vaahteroiden värit ovat huikean kauniita, sormet syyhyävät askartelemaan! Ehkä pienen kanssa käymme niitä keräämässä hieman kuivattavaksi lehden väliin. Opin muuten, että ilmatieteenlaitos määrittelee termisen syksyn näin:

Syksy alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi +10 asteen alapuolelle.

The Secret Emerald Lake by Stuck in Customs, on Flickr


Illalla teimme vielä vähän puutarhatöitä ja ulkoilimme. Kasvimaalta saa vielä persiljasatoa. Pakastin niitä pieniin annospusseihin ja tein kuivurin täyteen omenapaloja.

Istuimme hämärän hetkellä puutarhan portailla katsomassa päivän värejä. Pieni kuunteli kun kerroin miksi puista lähtee ensin vihreä väri ja sitten lehdet. Tiirailimme yhdessä taivaalle. Emme nähneet muuttolintuja, kuulimme vain niiden raakuntaa. Hämärä tuli ja puutarhavalot syttyivät. Lähdimme sisälle ruuanlaittopuuhiin. Illan kruunasi herkuttelu kahdestaan Godivan tummalla suklaalla, joka löytyi sattumalta laatikon takaa!

Sunnuntaina olimme parilla kirpputorilla, mukaan ei tarttunut juuri mitään. Lähinnä kävin kartoittamassa myyntipaikkoja yksinkertaistamisprojektissa raivatuille tavaroille. Kellohallin keittiökirppis oli hauska tapahtuma ja paikka vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Kotiin palattua oli vuorossa hieman vaatehuoneen raivausta ja jälleen ruuan laittoa. Pyrin tekemään paljon ruokaa, jotta viikolla ei tarvitsisi ihan joka päivä kokata.

Päivät toistavat leppoisasti toisiaan. Pieni meni toppahaalarissa syysmyrskyyn päiväunille ja minä roikun koneella. Illalla on vuorossa vielä epäinhimillistä pyöräilyä, Tour de Francen kolmosetappi tällä viikolla toistamiseen. Täytyy olla hieman sekaisin, että sen tasamaan käy uudestaan polkemassa.

Miten oma viikonloppusi meni?

Ei kommentteja: