Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Yksinkertaisempaa elämää III

11.9.2012

Yksinkertaisempaa elämää III


 

Tässä on kolmas osa elämän yksinkertaistamiskirjoitussarjaa perustuen Lev enklare - kirjaan. Päivän kysymyksillä tavoitellaan elämän eri asioiden tunnistamista, joissa jotain on liikaa tai jotain puuttuu. Omistamme tai teemme ehkä asioita, joita emme oikeasti itse tarvitse tai halua. Jotkut tarpeet tulevat ulkopuolelta, mutta harhaluulomme tai uskomuksemme itsestämme tai elämästä ovat omineet ne osaksi meitä.

 

 

 

.:Mitä sinulla on liikaa?:.

Minulla on aika paljon liikaa töitä. Työaika vie vapaa-aikaa ainakin aika-ajoin. Vapaalla taas netti vie aikaa olemiselta.

Sitten jos kääntää katseen omaisuuteen, niin minulla on varmaan liikaa vanhoja vaatteita, joita en käytä. Varmasti astioita voisi kanssa vähentää... Muutoin kaapit kyllä aika hyvin raivatut. Mutta kellaria ei voida sellaiseksi laskea. Huokaus.

 

.:Mitä sinulla on liian vähän?:.

Tuntuu, että ainakin saan liian vähän unta. Päivät tuppaavat venymään töissä, ja kotona on tekemistä, niin että en pääse sitten ajoissa nukkumaan. Nukkua ei voi koskaan liikaa, vaikka pikkuvauva-aikojen jälkeen olemme kyllä nukkuneet tosi hyvin.

 

.:Mitä sinulla on liikaa ja mitä liian vähän verrattuna muihin ihmisiin?:.

Minulla on ehkä liikaa tilaa isossa talossa pienenä perheenä.

Muihin ihmisiin verrattuna minulla on varmaan aika vähän sukuvelvollisuuksia tavata ja käydä vierailuilla. Kaikista omista isovanhemmista on jo aika jättänyt ja omat ovat aika hyvässä kunnossa. Omistaan voisi toki pitää parempaa huolta.
 

Boathouses a la minimalism by alex_kuruz, on Flickr
 

.:Miten paljon tarvitset elääksesi?:.

Seuraan joka kuukausi rahan riittämistä Balancion palvelun avulla. Se kertoo hyvin mihin tili meni. Tällä hetkellä meillä ei ole yhtään ylimääräistä rahaa, koska puolisoni on kotona lapsen kanssa jo toista vuotta. Kun hän palaa töihin, voimme seurata mikä oikeasti riittää. Tavaraa en tarvitse paljoakaan.

 

.:Mistä voisit luopua jos sinun ei tarvitsisi välittää muista ihmisistä?:.

Tähän en kyllä osaa vastata, ehkä olen sen verran rohkea, etten välitä muista. En usko, että jättäisin mistään luopumatta toisten takia.

 

.:Mistä voisit luopua jos muutkin luopuisivat?:.

Luopuisin mieluusti syntymäpäivä- ja muiden lahjojen ostamisesta ja saamisesta. Miksei vain annettaisi aikaa? Toistaiseksi tyydyn ostamaan lahjoja käytettynä tai kierrättämään niitä aina kun mahdollista.

 

.:Voisiko jokin näistä asioista olla luopumisen arvoisia?:.

Kaikki! Huomasin jo noista mitä minulla on liian vähän asioista, joitain jotka olisivat muutosta vailla. Siitä lisää jatkossa!

 

 

Tässä sinulle päivän kysymykset:


  1. Mitä sinulla on liikaa?
  2. Mitä sinulla on liian vähän?
  3. Mitä sinulla on liikaa ja mitä liian vähän verrattuna muihin ihmisiin?
  4. Miten paljon tarvitset elääksesi?
  5. Mistä voisit luopua jos sinun ei tarvitsisi välittää muista ihmisistä?
  6. Mistä voisit luopua jos muutkin luopuisivat?
  7. Voisiko jokin näistä asioista olla luopumisen arvoisia?


Ei kommentteja: