Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Yksinkertaisempaa elämää VII

28.9.2012

Yksinkertaisempaa elämää VII

Tänään on vuorossa seitsemäs osa elämän yksinkertaistamista. Meillä on kaikilla elämässä paljon pakkoja, vielä enemmän ”pitäisi”-tyyppisiä asioita, mutta ehkä ei tarpeeksi oikeata ”haluaisi” –tyyppistä tekemistä. Viisas ystäväni sanoo, jotta tee vähemmän ”pitäisi”-asioita ja enemmän sitä mitä haluat.Lev enklare kirja auttaa inventoimaan näitä asioita. Mitä kaikkea on pakko tehdä, mitä pitäisi tehdä ja mitä haluaisi tehdä?


Omassa elämässäni
Ò minun on pakko käydä töissä elättääkseni perheeni ja maksaakseni asuntolainan pois. Minun on pakko tehdä terveellistä ruokaa mahdollisimman yksinkertaisista ja puhtaista raaka-aineista hyvinvointimme perustaksi.
Ò minun pitäisi välttää tarmokkaammin herkkuja, syödä enemmän proteiinia ja harrastaa monipuolisemmin liikuntaa. Ehkä eniten pitäisi viettää aikaa siskon lasten kanssa. Minun pitäisi jaksaa miettiä miten ilmaisen asioita ja opetella sanomaan ystävällisemmin monissa tilanteissa. Monien kummilasten kanssa pitäisi viettää enemmän aikaa.
Ò minä haluaisin istua enemmän harjoittamassa muodollisesti, lukea enemmän tietoisuustaidoista ja luonnollisesta lapsen kanssa elämisestä. Haluaisin kirjoittaa enemmän kaikenlaista, myös blogiani. Lisäksi haluaisin nähdä enemmän ystäviä ja viettää heidän kanssaan aikaa.

Noista pakoista ei oikein ole luopumisen varaa. Ruoka on tärkeää ja avain koko perheen energiaan ja jaksamiseen. Töissä käynti ja ruuan laitto vievät energiaa, mutta sille ei voi mitään. Terveellinen ravintorikas ruoka kyllä myös tuo energiaa.

The new minimalism by Myxi, on Flickr


Näistä kaikista on energiaa tuovaa ovat eniten nuo ”haluaisin” listan tekemiset.


Energiaa vie sen sijaan kaikkien ”pitäisi” tapaamisten sumpliminen. Tuntuu, että on rajallinen määrä ihmisiä, joihin pystyy pitämään yhteyttä. Elämä on tuntunut yksinkertaiselta, kun ei ole kauhean paljon ihmisiä, joihin pitää yhteyttä.


Kun alan priorisoimaan ja poistan turhat tekemiset, ollaan siinä tilanteessa missä jotakuinkin elämä on nyt. Siitä kyllä puuttuu sitten haluaisin listan tekemiset. Niille ajan järjestäminen saisi olla prioriteetti. Se, tekevätkö ne elämästä yksinkertaisempaa, on hyvä kysymys? Sitä paitsi yritän olla takertumatta haluihini. Vaikeaa, tämä jää pohdittavaksi.


Mutta muista: Tee enemmän sitä mistä pidät!


Siispä päivän kysymykset mietintääsi:

  1. Kirjoita lista joka on jaettu kolmeen: Pakko, Pitäisi, Haluaisin
  2. Mieti sitten, että mitkä näistä oikeasti ovat pakollisia? Missä vain oma rimasi on turhan korkealla? Voisiko sen ottaa pois listalta turhana energianviejänä?
  3. Mikä vie ja mikä tuo energiaa?
  4. Priorisoi kaikki kolme listaa ja poista turhat!

2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Kiitos tästä! Teen listan.

Annina kirjoitti...

Ole hyvä! Kerro kun julkaiset.