Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Yksinkertaisempaa elämää VI

24.9.2012

Yksinkertaisempaa elämää VI





Seuraa noin kuudes osa näitä elämän yksinkertaistamisajatuksia. Päivän aiheena on jokaisesta naisten- ja sisustuslehdestä silmille tuleva täydellinen elämä. Meistä jokainen haluaa elää täydellistä elämää. Millaista se on? Aika samanlaista ainakin jos lehtiä lukee. Ei kai oikeasti jokaiselle unelma ole se valkoinen valoisa koti, täydellinen hoikka vartalo ja normiperhe kahdella lapsella, farmariautolla ja koiralla. Kenen unelmien avulla oikein tavoittelemme täydellistä elämää? Mitä on täydellinen elämä ja onko sitä?



Voiko olla niin, että täydellinen elämä ei välttämättä ole yksinkertaista? Kirjassa Lev Enklare kirjoittaja epäilee kulissien ylläpitämisen olevan hyvin raskasta ja kuormittavaa. Täydellisyyden tavoittelussa kun mikään ei riitä.

sensitive noise / obvious 2 by milos milosevic, on Flickr


Voisiko oma elämä riittää? Kuinka usein sitä osaa arvostaa omaa terveyttään, kotiaan ja perhettään? Haluaisin ainakin itse muistaa, ettei erilainen elämä välttämättä ole sen parempaa tai täydellisempää.

Tarttumalla hetkeen voi kokea tässä ja nyt täydellisyyttä. Kirjoittaja sanoo, että ”kun oma elämäsi riittää sinulle, lakkaa arvioimasta sitä muiden elämää vasten. Tai sitten muuta omaa elämääsi, mutta vain jos se täydentää sitä ja on tavoitteesi mukaista.”

En tällä kertaa jaa näitä vastauksia, tässä kuitenkin pohdittavaksesi kysymyksen omasta täydellisestä elämästäsi. 


Päivän kysymykset:

Kuinka täydellisyydentavoittelu ohjaa elämääsi?
1. Kirjoita lista jossa kuvaat täydellistä elämääsi.
2. Kirjoita jokaiseen kohtaan millaista elämäsi on kullakin kuvaamallasi osa-alueella.
Onko listoissa eroa? Kumpi lista on enemmän sinua, persoonaasi kuvaava? Voitko joissain kohdissa tehdä jotain jotta listat lähenisivät toisiaan? Mikä riittää? Mikä on tarvittavien muutosten hinta? Auttaako 1. lista hahmottamaan halujasi?
Kannattaisiko joitain kohtia kokeilla vaikka määräaikaisesti?

Ei kommentteja: