Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Yksinkertaisempaa elämää I

1.9.2012

Yksinkertaisempaa elämää I

 

Olen paljon miettinyt sitä miten yksinkertaistaa elämää entisestään. Minulla on ajatus, että yksinkertaistamalla saa aikaa. Aikaa olla. Aikaa olla läsnä.  Tämä kirjoitus aloittaa uuden kirjoitussarjan blogissa aiheesta, jota muodikkaasti sanottii minimalistiksi.


 

Moni kuvaa ”heräämisen” jälkeistä elämää sellaiseksi, jossa on vähemmän haluja ja tarpeita. On sitten ”herännyt” tai ei, niin yksinkertaistaminen vie ekologisempaan ja kestävämpää elämäntapaan. Sitten taas pääni on pyörällä siitä, että ”heränneiden” tulisi pelastaa maapallo tuhoutumiselta. Minut pelastaa se, että onnellisuuspoliittinen manifesti julistaa sisällöstään: ” Teesit perustuvat oivallukseen, että henkilökohtaisen hyvinvoinnin tavoittelu on erinomainen tapa pienentää omaa ekologista jalanjälkeä.

 

Tiedän, ajatukseni kiertävät kehää. Tätä se nykyään on, kun ymmärtää niin vähän tai yhtään mitään yhtään mistään.

Greek Minimalism (I) by MarcelGermain, on Flickr
 

Joka tapauksessa kyse on arvoista. Sen tunnisteen alle nämä kirjoitukset tulevat sijoittumaan. Niiden ideat ovat jo kauan sitten lukemastani kirjasta Lev enklare: Idéerför en hållbar livsstil. Kirjassa on tiukan asian lisäksi joka luvussa kysymyksiä, joiden avulla itse kukin voi elämänsä yksinkertaistamista pohtia.

 

Sarjan jatkokirjoitukset perustuvat näihin kysymyksiin ja niiden pohdintaan. Lähdetkö mukaan yksinkertaistamaan? Jos haluat, kopioi kysymykset pohdittavaksesi aina kirjoitusten lopusta. 

Ei kommentteja: