Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Yksinkertaisempaa elämää IV

16.9.2012

Yksinkertaisempaa elämää IV 

Tässä on neljäs osa elämän yksinkertaistamiskirjoitussarjaa. Tavoitteena on miettiä sitä mitä todella haluaa. Yksinkertaisempi elämä voi olla mahdollista. Omat ennakko-odotukset, pelot ja toisaalta taas toiveet voivat estää elämästä toisin. Ehkä kaikki ei olekaan mahdotonta.

 

 

 

.:Kuinka oma elämäsi voisi olla yksinkertaisempaa?:.


Tämän kysymyksen ohje oli, että: Älä mieti mitä voit toteuttaa tai mikä on käytännöllistä.

Toisesta autosta luopuminen voisi olla mahdollista, sitten olisi yksi auto vähemmän huollettavana, pestävänä ja viemässä tilaa pihassa. Se vähentäisi myös kuluja verojen ja vakuutusten myötä. Ehkä ajettuakin tulisi vähemmän.

Pursuilevan kellarin raivaaminen, vaatteiden ja astioiden vähentäminen yksinkertaistaisivat ainakin tilankäyttöä.

Yksi hyvä yksinkertaistamiskohde on harrastusten karsiminen. Sen olen jo tehnyt, mutta jaan vinkkini. Minulla on tiedosto johon kirjaan kaikki netistä löytämäni ja kuulemani tuunausideat. Toiseen tiedostoon kirjaan harrastukset joille ei juuri nyt ole aikaa. Niiden molempien tiedostojen sisältö saa ihan muhia mehuissaan kaikessa rauhassa. Uskon, että ne ideat jalostuvat ajan kuluessa ja minulle selviää haluanko todella askarrella kransseja kävyistä tai oppia käyttämään paremmin villivihanneksia. Aion jatkaa tätä tapaa.

Olen karsinut tapaamisia jo aika paljon, jopa niin paljon, että on sukulaisia, jotka eivät ole koskaan tavanneet kohta kolmivuotiasta pientä. Siinä ei ehkä ole enää yksinkertaistamisen varaa. Jäänyt aika on käytetty oman perheen ja siskon lasten hyväksi. Ehkä tapaamisissa ei ole enää yksinkertaistamisen varaa…

Vive le minimalism by arichards63 - smile if you missed me, on Flickr
 

.:Millä elämänalueella hyvinvointisi lisääntyisi? Mitä siihen pääseminen vaatisi? Mitä se antaisi?:.

Tuntuu, että ylimääräisestä roinasta eroon pääseminen olisi hyvä siksi, että se auttaa pitämään jäljelle jääneet tavarat järjestyksessä. Jokapäiväinen elämä helpottuu, kun etsimiseen ei mene aikaa ja kaikelle on paikkansa.

Voisi olla aika palkitsevaa saada kaikki paikat kuntoon. Se vaatii ajan ottamista raivausurakoille, hieman keikkoja paikalliseen sorttikeskukseen ja joidenkin vaatekassillisten viemistä kierrätykseen.

Se antaisi jälleen tunteen elämän hallinnasta, mutta ehkä tämä olisi pysyvä tila, kun ei enää osta uutta.
 

.:Mikä estää sinua toteuttamasta sitä?:.

Suurin syy on ajankäytön priorisointi. Ketä nyt huvittaa hautautua kellariin selvittelemään loputtomia hyllymetrejä, kun voi mennä lapsen kanssa puistoon tai istua auringossa? Kohta geokätköilykausi on vähemmän päällä, kun säät huononevat. Jospa aika olisi koittanut. Haluatteko ennen ja jälkeen kuvia? Tässä kysymykset mietittäväksesi:

  1. Kuinka oma elämäsi voisi olla yksinkertaisempaa? Älä mieti mitä voit toteuttaa tai mikä on käytännöllistä? 

  1. Millä elämänalueella hyvinvointisi lisääntyisi? Mitä siihen pääseminen vaatisi? Mitä se antaisi? 

  1. Mikä estää sinua toteuttamasta sitä?

Ei kommentteja: