Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: IiiiiiIiiiiiiiIiiiiiiiiiininininininin

9.6.2011

IiiiiiIiiiiiiiIiiiiiiiiiininininininin

Hyttyset on pahimpia vihulaisia. Ja tästä on tulossa ennätyksellinen hyttyskesä. Ja mitä sillä on tekemistä tietoisen läsnäolon kanssa?

Mökillä oli jo ensimmäisenä aamuna jaloissa pari hyttysenpistoa, jotka kutittivat niin maan perusteellisen paljon. Tänään omalla pihalla puuhastellessa ei ollut hyttysiä kimpussa, mutta auttakaa armias, kun menimme naapuriin leasing hiekkalaatikolle. Se on varjossa ja naapurin pihalla on kosteampaa, avot, heti oli ainakin 20 hyttystä kimpussa. Ja taas pari uutta paukamaa niin minussa kuin pienessäkin.

Tyypillinen tilanne on, että jalat muistuttavat juhannukseen menossa pakanamaan karttaa. Päätän olla raapimatta. Se on tietoinen päätös, koska niin on parempi, pistokset eivät ärry ja tulehdu. Siksi tarvitsee olla tietoinen, jottei ärsyke johda toimintaan, eli jotten raavi jalkojani verille ihan huomaamatta.

Mosquito in flight by Hljod.Huskona, on Flickr

Havaitsen, että tästähän saa tietoisen läsnäolon käytännön harjoituksen! Näin se menee:

Tiedostan, että minua kutittaa. Vastustan tahdonvoimalla haluani raapia. Halu ei etene toiminnaksi. Halu vaimenee taustalle. Aina välillä tieto puremien kutittamisesta saavuttaa minut taas. Olen tiukkana. Tahto vastustaa.


 
ETONO auttaa vain siihen uskovaa brittisukulaista. Muiden on pysyttävä tietoisena ja tarkkana. Paitsi, että on yksi keino. Mökille tilattu hyttysimuri odottaa noutoa Matkahuollossa. Saatiin varmaan Suomen viimeinen kappale Rovaniemen Agri-Marketista. Mitähän Buddha siitä sanoisi? Mass Murderer

Ei kommentteja: