Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Vuoden pisin päivä

21.6.2011

Vuoden pisin päivä

Valoisaa vuoden pisintä päivää!

Siirryimme eilen takaisin mökkiparatiisiin. Ei sada, on vaan valoa, niin paljon valoa. Yö oli valoisa, ei paljon nukuttanut! Kesäpäivänseisaus on vuoden pisin päivä. Ja siltä tosiaan tuntuu. Kevätpäiväntasauksesta on tultu pitkälle.

Valon riittäessä illalla ennen sisään tuloa menimme vielä laiturille katsomaan maisemaa. Seitsemän sorsanpoikaa tuli heti emonsa kanssa paikalle. Kovin olivat kesyjä. Ihmiset ovat varmaan antaneet niille pullaa. Tulivat ihan lähelle. Pieni meinasi seota, kun oli niin monta ”tipua” eri puolilla laituria uimassa. Laituriin olisi tarvittu laidat! Poikaset olivat jo aika isoja, ne kuoputtelivat rantaa ja etsivät syötävää vaahtopalloista. Osa uskaltautui jo aika pitkälle emästä. Seurasimme kaikki innoissamme niiden puuhia pitkän tovin!

Suurinta ihastusta (ainakin minussa, äidissä) aiheutti kaikkien pönkeäminen rantatöyräälle. Poikaset sukivat itseään ja leyhyttelivät siipiään. Pian kaikki olivat ihan pörröisiä. Emo levitti vähän siipiään ja kaikki seitsemän laittoivat vähintään päänsä emon alle. <3 Sinne koko porukka jäi yötään kyhjöttämään kun lähdimme mekin nukkumaan.

Sorsapoikue


2 kommenttia:

Eetu kirjoitti...

Kyllä eläinten touhuja on mukava seurailla.

Annina kirjoitti...

=O) Linnut ovat olleet ilonamme joka päivä.