Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Versoja ja ituja

3.6.2011

Versoja ja ituja

Erilaisten siemen versotus ja idätys ruuaksi onnistuu tähän vuodenaikaan helposti. Olen luopunut hommasta pimeämmällä. Se vaatii silloin kasvilamppuja ja lannoitusta. Vannoutuneimmat elävän ravinnon ystävät sitä kyllä tekevät. Syy miksi haluaisin versottaa ja idättää läpi vuoden, on törkeät vihannesten hinnat talvisin.

Itujen idättäminen kotona on tietoisen läsnäolon harjoitus, koska idut täytyy muistaa huuhdella vähintään kaksi kertaa vuorokaudessa. Jos ne unohtaa astiakaappiin, voi sanoa niille hyvästit. Huuhtelu on siis hyvää tietoista toimintaa aamu- ja iltarutiineihin. Samalla se on tietoinen valinta, ainakin ekologiseen lähiruuan ja terveelliseen lehtivihreän suuntaan.


Kuvassa on alfa alfan ituja. Säännöllisin väliajoin idätän myös mung papuja, muut ovat satunnaisia kokeiluita. Versoista auringonkukan versot ovat herkullisimpia, meidän lähiLife liikkeestä ei vaan saa kuorimattomia siemeniä. Siksi niitä ei vähään aikaan ole ollut. Taustalla kuvassa näkyy myös herneen versojen alkuja, krassiviljelmää, nuupahtanut luomubasilika ja persilja.

Hyvä eri siementen idätystaulukko ja ohjeita löytyy Elävän ravinnon yhdistyksen sivuilta. Lue myös:

Ei kommentteja: