Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Intohimoinen läsnäolo: Aitous, osa 3

28.8.2011

Intohimoinen läsnäolo: Aitous, osa 3


Tässä kirjoituksessa jatkuu kirjan Intohimoinen läsnäolo : havahtuneen tietoisuuden seitsemän ominaisuutta neljännen ominaisuuden aitouden käsittely.

Aitous saa meidät vastustamaan monimutkaisia tarkoitusperiä, koska ne häiritsevät perusrauhaa.

Jotkut ihmiset pystyvät tekemään arkiaskareita ja monimutkaisempiakin asioita aivan rauhassa. Heidän sisimmässään on liikkumatonta ja hiljaista. Sellaisen ihmisen vaikuttimet voivat olla yksinkertaisia, vaikka teot ovatkin monimutkaisia.

Sydämen yksinkertaisuus auttaa näkemään mikä on yksinkertaista ja aitoa toisissa.

true faith by colodio, on Flickr


.:Todellinen nöyryys:.

Aitoudesta nousee luonnollista nöyryyttä, joka antaa muidenkin olla aitoja. Silloin voi olla oma itsensä. Havahtunut tietoisuus tietää, ettei tarvitse pelätä olla oma itsensä.

Teeskentely, itsekäs käytös perustuu egon pakkomielteille, tarinan kertomiseen. Itsetutkiskelu paljastaa nämä haasteet. Kun ihminen tuntee olevansa ehjä omassa itsessään, hänellä ei ole tarvetta eikä halua esittää itseään muuna kuin yksinkertaisesti olemisena. Suuri henkilö on se, jonka seurassa toinenkin tuntee itsensä suureksi.

Hyvä kuuntelemisen taito ja toisille läsnä olemisen taito on aidon ystävyyden perusta. Se vaatii uskollisuutta, joka syntyy niin hyvien kuin pahojenkin päivien elämisestä toisen rinnalla. Kaiken ilon ja menetysten jakamista, aitoa kohtaamista. Avoimuus on välttämätöntä, jotta voi päästää muita asumaan sydämeemme.

Luottamus on jokaisen ihmissuhteen perusta, sen rakentaminen vie aikaa, mutta tuhoaminen vain hetken. Sen ymmärtäminen estää juoruilemasta ja hylkäämästä tuen tarvitsijaa. Ystävien onnistumisesta voi iloita, olla ylpeä ja kiitollinen siitä, että heidän lahjakkuutensa rikastuttaa omaa elämäämme.

Meissä kaikissa on samaa. Se on aidointa meissä ja sen tunnistaminen mahdollistaa aitouden kohtaamisen toisen kanssa.


Lue Intohimoisesta läsnäolosta lisää:

Ei kommentteja: