Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 2. Äidin vuoro

30.12.2011

Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 2. Äidin vuoro
Jokapäiväiset ilonaiheet : vanhemmuus ja tietoinen läsnäolo kirjan sarjassa pääsee ääneen sen kirjoittanut äiti. Hän tunnustaa, ettei ole koskaan harjoittanut muodollisesti. Pääsemme myös valottamaan vanhemmuuden epämuodollista harjoitusta haasteena..:Esipuhe – Myla:.

Tietoisen vanhemmuuden sisäinen työ on auttanut kirjoittajaa näkemään lapsensa kirkkaammin, sellaisina kuin he ovat, ilman hänen omia pelkojaan, odotuksiaan ja tarpeitaan. Lisäksi se auttaa näkemään itsen ja antaa tavan työstää vaikeita hetkiä ja automaattisia reaktioita, jotka heräävät helposti.

Kirjoittaja ei ole koskaan harjoittanut meditaatiota muodollisesta, vaan ottanut itselleen hetkiä olla hiljaa, silloin kun se on ollut mahdollista. Lapset ovat antaneet monia käytännön harjoittamisen hetkiä.

Tietoinen läsnäolo on hänen mukaansa huomion kiinnittämistä, mikä kysyy energiaa ja keskittymistä. On vain muistettava pysähtyä, hengittää ja katsoa tarkkaan. Herkkyys ja vaistot auttavat näkemään asioita lapsen näkökulmasta. Kirjoittaja sanoo, että tämä sisäinen työ on tehokasta ja auttaa olemaan lempeä, eikä julma, ymmärtämään, eikä tuomitsemaan, hyväksymään, eikä hylkäämään. Näin lapset tulevat ravituiksi ja vahvistuvat, olivat he minkä ikäisiä hyvänsä.

Riverside Park stroll - June 2008 - 036 by Ed Yourdon, on Flickr


.:Vanhemmuuden haaste:.

Vaativa vanhemmuuden tehtävä vaikuttaa suuresti seuraavan sukupolven sydämeen, sieluun ja tietoisuuteen, heidän kokemukseensa merkityksestä ja yhteydestä, sekä elämäntaitojen määrään ja syvempiin tuntemuksiin itsestä ja paikastaan maailmassa.

Mikään vanhemmuusopas ei käsittele vanhemmuuden kokemusta mielessämme. Miten voi työskennellä vanhemmuuden haasteiden kanssa omassa mielessään? Miten kehittää syvempää herkkyyttä ja arvostusta lasten omaa sisäistä kokemusta kohtaan? Jokainen on vastuussa omasta elämästään ja voi valita suhtautumis- ja reagointitapansa kaikkeen tapahtuvaan. Se on tärkeä ymmärtää oman itsensä ja lastensa kannalta.

Voimme tietoisen läsnäolon avulla oppia näkemään syvemmin, keitä lapsemme ovat ja mitä he tarvitsevat, ja etsimään parhaat tavat heidät hoitamisekseen ja tukeaksemme heidän kasvuaan ja kehittymistään. Meidän on pysyttävä tiukasti nykyhetkessä, jotta aistimme mikä on tarpeen. Se, jos mikä on ankara hengellinen harjoitus.Lue myös ensimmäinen osa: 
Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 1. Esittely


PS. Muistakaa helmikuun alun työpaja!


Ei kommentteja: