Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Inspiraatio

9.12.2011

InspiraatioMitä yhteisiä elementtejä on tietoisen läsnäolon tilassa sekä inspiroitumisen tunteessa? Tämä kirjoitus on omistettu Andy Hopille, joka esitti tämän hyvän kysymyksen..:Luovuus, tahto ja tietoinen toiminta:.

Yhdistän usein inspiraation luovuuteen. Tietoinen läsnäolo lisää luovuutta, koska se vapauttaa kapasiteettia elämiseen. Miten niin? Siten, koska tietoisen läsnäolon harjoittaminen lopettaa kaiken menneen ja tulevan murehtimisesta. Meillä on vain tämä hetki. Inspiraatiota ja luovuutta ei voi pakottaa, ne vain tulevat. Läsnäolo tässä hetkessä auttaa tunnustelemaan ja tarkkailemaan, ettei vaan inspiraatio jää huomiotta.

Tietoinen läsnäolo on  niin flow tila kuin inspiraatiokin. Muodollinen harjoittaminen, istuminen voi tehdä ihmeitä inspiraation saamiseksi ja tahdonvoiman harjoittamiseksi. Väittäisin, että inspiraatio jalostuu tahdolla. Vaaditaan harjoittamisen tuloksena syntyvää kärsivällisyyttä, jotta kaikki ideat inspiroituvat huippuunsa.

Tietoinen läsnäolo on kaiken tarkkaan havainnointia, analysointia, hidastamista ja oikeaan ymmärrykseen pyrkimistä ennen kuin oikeasti tekee mitään. Tietoisuustaitojen avulla harjoitettu havainnointikyky mahdollistaa toimintasuunnitelman viilaamisen ennen tekoihin ryhtymistä. Kaikki teot punnitaan ja niitä edeltää tietoinen päätös toimia. Inspiraatio jalostuu, eikä mene hukkaan!

August 20th 2008 - Inspiration pt3 by Stephen Poff, on Flickr

.:Elämän oikeat arvot:.

Uskon, että ihminen inspiroituu asioista jotka ovat hänelle tärkeitä. Tietääkseen mitkä asiat ovat tärkeitä, on jokaisen tunnettava omat elämän arvonsa. Tiedät kuka olet ja mitä haluat. Elävät arvot pakottavat uneksimaan, toivomaan, elämään, käsittämään, ajattelemaan ja tekemään niiden mukaisesti. Arvot taas puolestaan määräävät asenteen, sen miten suhtaudut kaikkiin asioihin.

Tietoinen läsnäolo ja muodollinen harjoittaminen ovat oman itsen etsimistä. Jos haluaa muuttua tai kasvaa, on muutettava asennettaan ja arvojaan, sitten voi inspiroitua niistä asioista jotka tukevat kasvua haluttuun suuntaan. Sitten tarvitaan ”vain” asennemuutosta elämään. Tietoisena eläminen mahdollistaa sen tekemisen mitä oikeasti haluaa, koska jokainen päätös perustuu omiin arvoihin.

.:Missä inspiraatio on?:.

Inspiraatio on siellä missä läsnäolokin. Istumalla, muodollisella harjoittamisella harjaannuttaa huomiokykyään ja havahtuu elämään, maailman todellisuuteen ja oppii löytämään inspiraation lähteensä sisältään.

Samalla muodollinen harjoittaminen estää kuitenkin takertumasta liiaksi mihinkään mielen sisältöihin, koska kaikista ajatuksista päästetään irti. Tiedän, että eräät kuitenkin pitävät muistiinpanovälineitä istuessaan lähellään tai antavat istumisen jossain vaiheessa mielelle periksi joskus, jos jokin ajatus tai inspiraatio on seurattava loppuun. Oma kokemukseni on, että joskus muodollinen harjoittaminen vain järjestää kaikki asiat järjestykseen – silloin sitä inspiroituu omista oivalluksistaan!


Inspiroidutaan!


* * *

PS. Synttäriarvonnan voittajaksi Random.org:in avulla on valikoitua xvaara! Onnittelut! Laita yhteystietosi sähköpostiini, niin postitan kirjan!

Ei kommentteja: