Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tietoisuustaidot lasten kanssa

6.12.2011

Tietoisuustaidot lasten kanssaHelmikuun alussa on ”Suomen ensimmäinen lasten ja nuorten mindfulnessia käsittelevä työpaja.” Järjestäjän tyyni ja valpas mieli sivustolta voi lukea tapahtumasta lisää.

Through A Childs Eye by DownTown Pictures, on Flickr


Tapahtumassa opettava Christopher Willard on psykologian tohtori, psykoterapeutti ja kouluttaja, joka on kehittänyt lasten ja nuorten mindfulness- menetelmiä erityisesti oppimisen ja terapiatyön tueksi. Hän kouluttaa myös lasten vanhempia ja terveydenhuollon ammattilaisia. Hänen kotisivuillaan mainitaan hänen taustastaan seuraavaa:

“I discovered meditation over ten years ago, when I was given the gift of attending a mindfulness-based stress reduction course by a student of Jon Kabat-Zinn.  Since that time I’ve become a regular meditator myself, primarily practicing mindfulness meditation on my own and on retreats. 

I’ve now had the privilege of studying at retreats with American masters including Pema Chodron, Jack Kornfield, Bill Alexander, Noah Levine and others.  I’ve also had the opportunity to attend retreats with Thich Nhat Hanh, and spend time in Dharamsala to hear the teachings of His Holiness the XIV Dalai Lama.” Tapahtumaa odotellessa voi lukea blogin vanhemmuusaiheisia kirjoituksia ja ruotsalaisten asiantuntijoiden Tietoisen läsnäolon opas vanhemmille kirjan ajatuksia:

Läsnäoleva vanhempi, osa 1: Elämä on tässä ja nyt
Läsnäoleva vanhempi, osa 2: Integriteetti, myötäeläminen ja hyväksyminen
Läsnäoleva vanhempi, osa 3: Ajatukset eivät ole tosiasioita
Läsnäoleva vanhempi, osa 4: Miten minusta tulee läsnä oleva?
Läsnäoleva vanhempi, osa 5: Kommunikaatio harjoituksena
Läsnäoleva vanhempi, osa 6: Pidä Huolta itsestäsi


"Children will not remember you for the material things you provided, but for the feeling that you cherished them." ~Richard Evans
Ei kommentteja: