Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Keho kertoo mitä haluat

19.4.2011

Keho kertoo mitä haluat

Keho kertoo mitä haluat, jos vain kuuntelet. Tunnustan, että en pysähdy tarpeeksi usein kuuntelemaan miltä kehossa tuntuu. En ole varma mitä intuitio on mutta moni kuvailee elämän päätöstilanteissa luottavansa ”perhosiin mahassa”, aavistukseen tai mututuntumaan. Ehkä intuitio on oikeasti kehon kuuntelemista, sen havainnoimista miltä kehossa tuntuu. Kuulostaa siltä, että se on osa tietoisen läsnäolon harjoittamista.

Kehon kuuntelemisen opettelu auttaa selvittämään itsellesi mitä haluat. Se voisi käydä vaikka näin:
1.   Kun joku pyytää sinulta jotain, huomioi miten kehosi reagoi. Jännitytkö, kutistutko kasaan, huolestutko, tunnetko haluttomuutta vai tunnetko itsesi avoimeksi, rentoutuneeksi ja kevyeksi ja tulet iloiselle mielelle?
2.   Jos tulet jännittyneeksi ja huolestuneeksi, pyydä aikaa miettiä, jos et heti pysty sanomaan ei.
3.   Käytä esimerkiksi lausetta: ”Tarvitsen aikaa ajatella, voinko palata asiaan myöhemmin?” Sitten voit käyttää aikaa rauhoittumiseen.

ON THE REBOUND by Neal., on Flickr
Harjoitus on kirjasta Mindfulness i vardagen : vägar till medveten närvaro.

Intuitiota voi tammikuun Evita lehden ohjeilla myös herkistää.

Anna sisäisen tietosi ohjata sinua niin arjessa kuin elämän suurissa valinnoissa. Näillä ohjeilla opit käyttämään sitä paremmin apunasi.

1. Luota oivalluksiisi
Olet ehkä joskus kieltäytynyt työstä, vaikka sen ottaminen olisi ollut järkevää. Päätös kuitenkin tuntui oikealta. Kun sinulle on pian tarjottu vielä kiinnostavampaa työtä, tajuat, että aavistuksesi oli todellakin oikea. Tästä intuitiossa on kyse. Intuitio on sanaton ja äkillinen oivallus, joka ei perustu loogiseen ajatteluun. Intuitio on psyyken alitajuista toimintaa, joka ohjaa sinua kaiken keräämäsi, myös unohtamasi, tiedon perusteella. Kun saat vahvan oivalluksen, uskalla luottaa siihen ja toimia sen mukaan.

2. Erota intuitio toiveista ja peloista
Toisinaan iskee voimakas, painostava tai kutkuttava tunne: nyt lottonumerot ovat oikeat, juhlat menevät taatusti pilalle tai lentokone putoaa. Koska psyykesi sisältää myös kaikki toiveesi ja pelkosi, saatat joskus sekoittaa intuition niihin. Intuition tunnistat siitä, ettei siihen liity tunnetta. Se on vain neutraali oivallus. Opettele kuulostelemaan, onko aavistuksessasi mukana jokin tunne tai selittelyä. Silloin kyse ei ole intuitiosta.

3. Opettele rauhoittumaan
Intuitiosi toimii jatkuvasti, mutta jos olet stressaantunut tai analysoit asioita koko ajan, et välttämättä kuule luovia oivalluksia. Saat jatkuvan pähkäilysi pysähtymään, kun opettelet rauhoittamaan mielesi säännöllisesti. Kiireisenkin päivän keskellä voit välillä pysähtyä havainnoimaan, mitä ympärilläsi ja kehossasi tapahtuu. Vedä muutaman kerran syvään henkeä. Anna hetken kulua ilman, että pyrit ratkaisemaan mitään. Intuition oivallukset ilmaantuvat aina tässä ja nyt. Siksi niiden kuulemiseksi on oltava läsnä.

4. Haasta alitajuntasi
Pistä intuitiosi töihin antamalla asioita alitajunnan ratkaistavaksi. Mitä reittiä ajaisin? Mistä saisin halvimman lentolipun? Mihin osaan projektista keskittyisin seuraavaksi? Kokeile vaikka yön yli -harjoitusta. Ajattele lyhyesti ja vatvomatta pulmaasi ennen nukkumaanmenoa. Rentoudu ja käy nukkumaan. Aamulla herättyäsi kuulostele, nouseeko asiaan liittyvää mielikuvaa tai tuntemusta. Älä hätäänny, jos mitään ei tule heti mieleen. Oivallus ilmaantuu usein vasta juuri silloin kuin tarvitset sitä.

5. Pidä päiväkirjaa
Muistele onnistuneita intuitiokokemuksiasi ja kirjaa ne ylös. Mieti missä, milloin ja kenen kanssa olet saanut parhaat oivalluksesi. Virtaako luova ajattelusi, kun istut päiväkahvilla itseksesi vai aamulenkillä kaverin kanssa? Pyri tietoisesti lisäämään ja toistamaan olosuhteita, jotka antavat tilaa oivalluksillesi.

Asiantuntijat: psykologi ja Intuitio-kirjan kirjoittaja Tony Dunderfelt ja yhdysvaltalainen intuitiivinen parantaja Sonia Choquette.
Teksti: Anna Taipale


Ei kommentteja: