Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Voikukalla on hymyni

30.4.2011

Voikukalla on hymyni

Hymy on tärkeä. Siitä saavat iloa kaikki. Se on paras lahja.

Aliisa oli kirjoittanut Alaks olee blogissa kirjoittanut hymyilemisestä ihanan kirjoituksen. Hymy voi todellakin olla ratkaiseva juttu uuden (minkälaisen hyvänsä) ihmissuhteen alussa! Kirjoitin myös hymyn ja onnen mahdollisesta yhteydestä jokin aika sitten. Tämä kirjoitus käsittelee Thich Nhat Hahnin kirjan Peace is every step ajatuksia siitä, miten hymyn saa jokaiseen päivään pysyvästi.

Päivä on parasta aloittaa hymyillen. Hymy vahvistaa tietoisen läsnäolomme ja tavoitteemme elää rauhassa ja ilossa. Miten voisit muistaa hymyillä heti kun heräät? Parasta on ripustaa jokin kuva, maalaus tai joitain kannustavia sanoja paikkaan jonka näkee heti herättyään. Kun tästä tulee tapa, kuva ei enää ole välttämätön. Hymy auttaa aloittamaan Thayn mukaan päivän hellästi ja ymmärtäväisenä.

Millaisen kuvan haluaisit ripustaa seinälle makuuhuoneeseesi joka tuo hymyn huulillesi joka aamu?

Jos kuvassa on voikukka, pysyy hymy tallessa kukan avulla. Se palautuu aina kun näet kuvan. Voit silloin hengittää tietoisesti syvään kolmesti ja hymy palaa. Itse asiassa harjoitus auttaa huomaamaan, että voikukkia on kaikkialla. Erilaiset asiat maailmassa voivat saada sinut hymyilemään, jos pidät itsesi avoimena niille.

Thay kirjoitta, että kun hän näkee jonkun hymyilevän, hän tietää heti, että hymyilijä on tietoisuuden vallassa. Hymy auttaa karkottamaan huolet ja väsymyksen, koska se rentouttaa kasvojen kaikki lihakset. Se tyynnyttää ja palauttaa meille sisäisen rauhan.

Dandelions by JP.., on Flickr

Ps. Puutarhuri minä ei ole voikukista kovin innoissaan. Kohta niitä taas riittää. Tänä keväänä ajattelen niitä eri tavalla ja hymyilen.

3 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Voikukka juurruttaa hymyn kasvoille jo siksikin, että se on hyvää ruoaksi ja kaikenkukkuraksi ilmaista ;)

Annina kirjoitti...

Hyvät asiat ovat usein ilmaisia. Ne pitää vain huomata!

Aliisa kirjoitti...

Kiitos Annina. Hymy on on tärkeä ja kaunis kommunikaation väline. Se kertoo joskus enemmän kuin tuhat sanaa ja sata kuvaa ja kourallinen korulauseita. :)