Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Anthony de Mello: sanoja ja ajatuksia

6.9.2011

Anthony de Mello: sanoja ja ajatuksia


Anthony de Mello, S.J. (1931—1987) oli intialainen jesuiittapappi ja psykoterapeutti, joka tuli tunnetuksi hengellisyyttä käsittelevistä kirjoistaan. Bloginpitäjälle erityisen silmiä avaava kirja on ollut Havahtuminen. Hän isännöi uransa aikana useita hengellisiä kokouksia ja hänet tunnettiin taitavana puhujana.

De Mello syntyi Goalla Intiassa vuonna 1931. Hän matkusteli useissa maissa, enimmäkseen Espanjassa ja Yhdysvalloissa, opiskelemassa ja myöhemmin opettamassa. Hän myös perusti rukouskeskuksen Intiaan.

De Mello kuoli äkillisesti vuonna 1987. Hänen teoksiaan julkaistaan edelleen, ja lisää teoksia on julkaistu hänen kuolemansa jälkeen. Kristityt ovat tuominneet hänen kirjoituksiaan ja niitä on sensuroitu.

Hänen veljensä on kirjoittanut hänen tarkemman elämäntarinansa.
Kuva: Wikimedia Commons
.:Havahtuminen:.

de Mellon tunnetuimmat sanat:

Spirituality means waking up. Most people, even though they don't know it, are asleep. They're born asleep, they live asleep, they marry in their sleep, they breed children in their sleep, they die in their sleep without ever waking up.

They never understand the loveliness and the beauty of this thing that we call human existence. You know — all mystics — Catholic, Christian, non-Christian, no matter what their theology, no matter what their religion — are unanimous on one thing: that all is well, all is well. Though everything is a mess, all is well. Strange paradox, to be sure. But, tragically, most people never get to see that all is well because they are asleep. They are having a nightmare.

.:Tietoisuus:.

Näin deMello määrittelee tietoisuuden kirjassa Havahtuminen:

Jotkut ihmiset pitävät tietoisuutta huippukohtana, ylänkönä, joka kohoaa arkipäiväisen kokemisen tuolle puolen. Näin tietoisuudesta tehdään päämäärä. Mutta todellisessa tietoisuudessa ei ole mitään paikkaa, minne mennä, ei mitään saavutettavaa. Miten pääsemme tähän tietoisuuteen? Tietoisuuden kautta. Kun ihmiset sanovat haluavansa kokea jokaisen hetken, he todellakin puhuvat tietoisuudesta paitsi mitä tulee tuohon "haluamiseen" Ette halua kokea tietoisuutta: joko olette tietoisia tai ette ole.

.:Teoksia:.
  • Havahtuminen
  • Lähteillä: Hengellisten harjoitusten kirja
  • Sadhana: Tie jumalan luo
  • Viisauden välähdyksiä
  • Kuuletko linnun laulun?
  • Tyhmyyden välähdyksiä

Lue lisää virallisilta kotisivuilta , siellä on mm. hyviä artikkeleita hänen puheistaan.

Ei kommentteja: