Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Johtaminen nyt, Ajatuksia tietoisesta työstä, osa III

15.9.2011

Johtaminen nyt, Ajatuksia tietoisesta työstä, osa III

Tässä jatkan kirjoitusta tietoisestä työstä ja johtamisesta kirjan Johtaminen Nyt perusteella. Tässä mietitään ihan vähän valmentamista.


.:Tietoinen läsnäolo ja valmentava johtaminen:.

Kirjan toinen osa käsittelee valmentavaa johtamista tietoisen läsnäolon näkövinkkelistä. Mielestäni se kuitenkin pääosin käsitteli valmentavaa johtamista yleensä. Tässä joitain ajatuksia tietoisen läsnäolon kontekstissa.

Tietoisuus muodostaa yhdessä vastuun kantamisen kanssa valmentamisen keskeisimmän käsiteparin. Johtaminen on vaikuttamista ja me voimme vaikuttaa vain niihin asioihin joista olemme tietoisia. Mitä vähemmästä olemme tietoisia sitä enemmän annamme muiden tekijöiden vaikuttaa itsemme ja toimintaamme. Sisäisen pelin kokonaisuuteen voidaan liittää kaikki uskomuksemme omista taidoistamme ja kyvyistämme. Vahvimmat esteen menestykselle tulee näistä tekijöistä. Hyvä valmentaja keskittyy siksi näihin ”tietoisuustekijöihin”.

Valmentaja on läsnä vähintään kokemuksen jakamisessa ja työstämisessä. Läsnäolon taitoon kuuluu taito ottaa etäisyyttä ja päästää irti, silloin kun valmennettava pärjää omillaan.

45 Fremont, #1 by Thomas Hawk, on Flickr


Lue myös muut osat:

Ei kommentteja: