Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Johtaminen nyt, Ajatuksia tietoisesta työstä, osa I

8.9.2011

Johtaminen nyt, Ajatuksia tietoisesta työstä, osa I

Tässä kirjoituksessa pyörittelen ajatuksia tietoisestä työstä ja johtamisesta kirjan Johtaminen Nyt perusteella. Tässä ensimmäisessä osassa mietitään sitä miten on läsnäoleva johtaja itselleen ja muille.

 
Työelämässä koetaan tarpeellisia innostuksen ja mielenkiinnon sekä intohimon tunteita, mutta myös kuluttavia ja haavoittavia tunteita. Tietoinen läsnäolo tuo työelämään mahdollisuuden havainnoida ja hallita näitä tunteita. Erityisen tärkeää se on johtajille.

Suuret johtajat ovat sinut itsensä kanssa, tuntevat itsensä, hyvät ja huonot puolensa ja osaavat johtaa itseään. Kirjoittajan mukaan kannattaa tehdä tietoinen päätös, ettei haluakaan enää kulkea itsensä ohi ihmettelemättä. Matka itseen tuo esille sitä hyvää potentiaalia, jota ihmisessä uinuu.

Hong Kong International Finance Center by swisscan, on Flickr
.:Vuorovaikutuksessa myötätuntoisena ja tuomitsematta:.

Kun ihminen on itselleen aidosti läsnä, hän pystyy paremmin olemaan läsnä myös toisille. Hyvä vuorovaikutus on läsnäoloa puolin ja toisin. On olemassa vain yksi tärkeä aika, se on tämä hetki. Tärkein ihminen on se jonka kanssa olet nyt. Tärkein pyrkimys on auttaa sitä jonka kanssa on juuri nyt. Tärkeintä on tehdä onnelliseksi se ihminen, jonka kanssa olet juuri nyt. Sillä se on elämän ainut tarkoitus.

Niin, voisiko paremmin sanoa? Olen läsnä juuri sille ihmiselle, jonka kanssa olen tekemisissä juuri nyt. Myös puhelimessa. Ihminen vaistoaa läsnäolon tai sen puutteen herkästi. Saan joskus itseni kiinni siitä, että puhuessani puhelimessa vilkuilen samalla sähköpostiani. Kummalle silloin olen läsnä, puhelimesta puhujalle vai sähköpostin kirjoittajalle? En täydellisesti kummallekaan. Jotta olisin täydellisesti läsnä jommallekummalle, puhuisin puhelimessa ja sen jälkeen katsoisin postit tai päinvastoin.

Myötätunto ja tuomitsemattomuus kuuluvat erottamattomasti yhteen. Vaikka toisen käytöstä ei hyväksyisi, hänet tulee hyväksyä ihmisenä. Häntä kohtaan tulee olla myötätuntoinen. Myötätunto herää kun katsoo tarkasti. Silloin löytää jokaisesta samaa kuin itsestä. Myötätunto tuo helpottavan olon ja se kasvaa helposti.


Lue myös johdanto kirjaan: 
Johtamisen Nyt

 

Ei kommentteja: