Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Johtaminen nyt, Ajatuksia tietoisesta työstä, osa IV

19.9.2011

Johtaminen nyt, Ajatuksia tietoisesta työstä, osa IV

Tässä jatkan kirjoitusta tietoisestä työstä ja johtamisesta kirjan Johtaminen Nyt perusteella. Tässä on ajatuksia siitä mitä tietoinen läsnäolo on yhteisössä ja ihmisten johtamisessa. 


.:Tietoinen läsnäolo on hyvää johtajuutta:.

Tietoinen läsnäolo on hyvää johtajuutta väite voidaan perustella niillä ominaisuuksilla ja seurauksilla, joita tietoisen läsnäolon harjoittamisella on todettu olevan.

Mitä tapahtuu kun on tässä? Yksinkertaista vastausta ei voi antaa, koska sekä tietoisen läsnäolon muodot ja seuraukset voivat toteutua monella tasolla. Todistettu on ainakin meditaation hyödyt.

Women on a mission by momono, on Flickr
Johtajalle hyödyt ovat kuitenkin hyvin ilmeisiä. Pelkkä keskittyminen siihen missä juuri nyt olemme, auttaa meitä näkemään paremmin, mitä ympärillämme tapahtuu. Samasta syystä alamme ymmärtää paremmin ilmiöiden keskinäisiä vaikutussuhteita, alkuperää ja seurauksia, eli kokonaisuuksia. Opimme näkemään laajemmin.

Tunnemme myös että olemme yhteisyyden kentässä kaikkien ja kaiken kanssa. Emme ole egomme kolhujen armoilla, osaamme suhtautua siihen huumorilla. Olemme paremmin tietoisia mitä mielessämme liikkuu ja saamme kosketuksen fyysisiin ja emotionaalisiin tuntemuksiimme, ajatuksiimme, toiveisiimme, tärkeyksiimme ja intuitioihimme.

Eräänä tietoisen läsnäolon seurauksena pidetään hyväksyvän suhtautumistavan kypsymistä maailman ilmiöihin. Riippuen siitä kuinka pitkälle polulla on edennyt, kasvaa tämä hyväksyminen vähitellen vahvaksi myötätunnoksi kaikkia eläviä olentoja kohtaan.

Yhteenvetona hyödyistä terveyttä, hyvinvointia ja stressin hallintaa tukevien vaikutuksen ohella voidaan mainita:
·         Ympäröivän todellisuuden tarkempi havainnointi
·         Kokonaisuuksien näkeminen
·         Omien ajatusten, tunteiden ja intuition kuuleminen
·         Liiasta minäkeskeisyydestä ja erillisyyden harhasta luopuminen
·         Hyväksyminen ja myötätunto

Huomionarvoista on, että jopa onnekkaita ihmisiä yhdistää se, että he ovat kyvykkäämpiä havaitsemaan ilmiöitä, hahmoja ja tapahtumasarjoja kuin muut. Myös johtajalle tärkeitä ominaisuuksia, eikö?

Lue lisää:
Johtaminen nyt, Ajatuksia tietoisesta työstä, osa III


Ei kommentteja: