Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Elämästä ja Kuolemasta – 10. Meditaatio ei jätä meditoijaa

24.11.2011

Elämästä ja Kuolemasta – 10. Meditaatio ei jätä meditoijaaTiibetiläinen kirja elämästä ja kuolemasta jatkaa edelleen muodollisen harjoittamisen teemaa. Harjoitus vie moniin eri suuntiin ja on ehdoton edellytys viisauden löytymiselle. Mutta se minä huijaa.


.:Pysyvä läsnäolon tila:.

Tärkeää ei ole harjoituksen kesto, vaan se, että se vie sinua tiettyyn tarkkaavaisuuden ja läsnäolon tilaan, jossa olet avoin ja saat sisimpääsi yhteyden. Kirjoittaja neuvoo jopa meditoimaan pätkissä – tauollakin pysy läsnä olevana. Silloin harjoittaminen liukuu arkeen. ”Vaikka meditoija jättäisi meditoimisen, ei meditaatio jätä meditoijaa.” Meditaation integroiminen kaikkeen toimintaan on sen perusta, pääasia ja tarkoitus. Harjoittamisen ja jokapäiväisen elämän välillä ei ole kuilua. Siihen pääsee vain säännöllisellä harjoittamisella.

Meditaation jälkeinen tyyni ja keskittynyt mielentila tulisi jatkua kaikessa tekemisessä. Kun syö niin syö, ja kun nukkuu, niin nukkuu. Kun on läsnä kaikessa mitä tekee, eivät mitkään minän hajottavat virikkeet estä olemasta siinä läsnä. Jopa terveydentila hyötyy positiivisesta mielentilasta.

Kaikkea kaunista, luontoa, miellyttäviä kohtaamisia voi käyttää meditaation inspirointiin ja niistä voi ammentaa motivaatiota. Tämän jo Einstein tiesi.

"Ihminen on osa kokonaisuutta, jota kutsumme Universumiksi. Ihminen on osa, jota aika ja paikka rajoittaa. Ihminen kokee itseään, ajatuksiaan ja tuntemuksiaan erillisenä kaikesta muusta… tavallaan kuin optinen tietoisuuden harha. Tämä harha on vankilamme, rajoittaen meitä haluihimme ja kiintymykseemme vain muutamaan läheisimpään ihmiseen. Tehtävämme on vapauttaa itsemme tästä vankilasta laajentaen myötätuntomme rinkiä käsittämään kaikki elävät olennot ja koko kauniin luonnon. "

~ Albert Einstein


354 Red Sunset-Bourgogne by I Am Not I, on Flickr

.:Minä hengellisellä polulla:.

Aluksi harjoittaminen on minän mielestä mahtavaa ja suurta. Mutta sitten kun opetukset alkavat koskettaa syvästi ja joudumme vastakkain omaa itseämme koskevan totuuden kanssa, kipupisteet ärtyvät ja alkaa tulla vaikeuksia. Tästä jatkamiseen ei auta muu kuin se, että tajuaa minän yrittävän huijata.

Vain harjoittamalla se toinen viisas olento sinussa saa yhä enemmän vahvuutta ja alkaa auttaa sinua. Kuuntelemalla tätä opasta saa yhä enemmän opastusta ja löydät enemmän ja enemmän viisauden ja onnen hetkiä elämässäsi.


Ei kommentteja: