Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Opettajia, kursseja ja koulutusta

16.11.2011

Opettajia, kursseja ja koulutusta






On aika jälleen hieman listata erilaisia Mindfulness, tietoisen läsnäolon ja tietoisuustaitojen tilaisuuksia ja erilaista opetusta. Kun olet päättänyt aloittaa, tarvitset ohjausta. Löytyisikö sinulle opettaja tai lisäoppia jostain näistä tilaisuuksista?

Forum Humanum luentojen teemat Helsingissä ovat teemoiltaan kiinnostavia ja liippaavat hieman aihepiiriä. Niihin ei tarvitse ilmoittautua ja kustannuskin on pieni oviraha. Tämän syksyn luentosarjan nimi on Elämmekö unessa.


.:Pääkaupunkiseutu:.

Timo Klemola opettaa neljä kahdeksan viikon tietoisuustaitokurssia Helsingissä vuodessa. Käytän itse ja suosittelen.

Almonda Life Coach Heidi Helander-Hyvönen pitää eri paikoissa, esimerkiksi Kalliolan kansalaisopistossa useita erilaisia lyhyitä kursseja. Kannattaa tarkistaa myös työväenopistojen tarjonta.

Inspiral Coach Taina Siukola opettaa Helsingin aikuisopistossa

Mindfulness kursseja, jatkokursseja ja jopa ohjaajakoulutusta järjesteää Mindfulnesssolutions Helsingissä. Ohjaajina ovat Taina Laane ja Anneli Litovaara, ohjaajakoulutuksessa lisäksi Seija Mauro.


 .:MBSR:ään perustuvia koulutuksia:.

Pitkän linjan hyväksyvän tietoisen läsnäolon kouluttajan Leena Pennasen kurssit pyörivät jatkuvasti ja ne on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille.

Antti-Juhani Wihuri tarjoaa erilaisia tietoisuustaitokursseja Helsingissä, osa on työyhteisöille, osa kaikille tarkoitettuja. Mindfulness-intensiivikurssi kestää seitsemän viikkoa. Hänen ryhmänsä Facebookissa on nimeltään Elävänä Töissä.

Kaunisvesien Joycenter Hyvinvointikeskus Nummelassa tarjoaa Mindfulness opetusta yksityishenkilöille.

Anita Hedman, MuutosvalmennusHeda opettaa Mindfulnessia niin yrityksille kuin yhteisöillekin.

2010 Lantern Festival by SVTHERLAND, on Flickr


.:Muualla Suomessa:.

Hämeenlinnassa Else Sorsa antaa tietoisuustaito-ohjausta.

Timo Klemola opettaa myös Tampereella.

Jyväskylässä Origonova järjestää tietoisen vanhemmuuden kursseja.

Ilonsilta nimisen jyväskyläläisen yrityksen monipuolisessa tarjonnassa Gila Heimosella on myös Mindfulness.

Oulussa Mentores järjestää Tietoisuustaidot-peruskurssia (mindfulness) ja retriittejä. Kimmo Takanen opettaa myös keväällä Helsingissä.

Turussa Tietoisen läsnäolon lauantaita ja 8 viikon MBSR kurssia tarjoaa Joogaterapia. Heillä on palveluita myös yrityksille. Hyvältä kuulostivat myös luonnossa tehtävät harjoitukset.


.:Terapia-alan ammattilaisille:.

Psykoterapiainstituutti järjestää ammattilaisille Mindfulness, stressin hallinta tietoisen ja hyväksyvän läsnäolon avulla ja Mindfulness jatkokurssia.

Integrum instituutti puolestaan pitää koulutusta aiheesta: Tietoisuustaidot terapian ja itsehoidon apuvälineenä. Kognitiivisen terapian kolmas aalto käytännössä.


.:Yrityksille:.

Matti Salo antaa MindSight Leadership koulutusta johtajille.

Marckwort tarjoaa muiden palveluiden ohessa Hyvinvointikoulutuksena yrityksille 8 viikon kurssia tai kahden päivän intensiivikurssia, sekä yritysten tarpeisiin räätälöityjä kursseja.



Jos tiedät jonkun opettajan jääneen mainitsematta, lisää kommentteihin!



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Oheisessa linkissä mielestäni erittäin selkeä ja havainnollistava Andrew Olendzkin luento (englanninkielentaitoisille) siitä, miten mielen kokemuksellista toimintaa ja psykologian peruskäsitteitä (muunmuassa ja eritoten mindfulness) voi kuvata hyvinkin käytännönläheisesti - niin, että käsitteistä ja erityisesti niiden sisäistämisestä olisi apua jokaiselle mielen toiminnasta ja - sekä omasta sekä toisten - psykologisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Mielen toiminnan ymmärtämisestähän kaikki kaiketi kuitenkin lähtee. Itse en ole näin havainnollista ja selkeää esitystä nähnyt tätä ennen missään.

Kuunteleminen vie reilun tunnin ja luulen siitä olevan paljon hyötyä tämän aiheen parissa työtä tekeville. Linkki tässä: https://www.youtube.com/watch?v=jDCmFum-Jbg

Luennon otsikko on A Buddhist Contribution to Neurophenomenology (suomeksi vaikkapa jotakin sensuuntaista kuin Buddhalaisuuden panos kokemus-ja havaintomaailman neurologiseen tutkimukseen).

Kiitos paljon siitä työstä, jota tällä saralla teette. Hyvää loppuvuotta ja uutta alkavaa.