Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Elä, Hyväksy ja opi

5.1.2011

Elä, Hyväksy ja opi

.:Kiitollisuus:.

Alkuvuoden kiitollisuuteen on kuulunut seuraavia asioita. Vuoden vaihtuminen sujui niin kuin se pienen lapsen kanssa sujuu. Rauhallisesti. Silti olen kiitollinen mukavasta vuoden vaihteen vietosta perheen ja ystävien kanssa. Tämä on elämääni tällä hetkellä.

Siitäkin täytyy välillä tuntea kiitollisuutta, että on lähiaikoina osannut välillä sanoa ei. Päivänä muutamana kiitollisuuden aihetta on saanut aika paljon kaivaa. Aina se on kuitenkin löytynyt. Kiitollinen olen ollut siitä että osaan hakea vaihtoehtoja ja nähdä välillä kauas. Niin kauas, että silmiin sattuu. Hengitän kolme kertaa syvään ja palaan tähän hetkeen.

Tänään olen kiitollistakin kiitollisempi hyvistä unista ja ilmeisesti tepsivästä itsehoidostani pieneen vaivaan. Olen kiitollinen siitä että olen nyt pystynyt välttämään antibiootit jo 14 vuotta.

.:Elä, Hyväksy ja opi osuus:.

Loppuun ote kirjasta jonka haluaisin lukea, olen joskus kopioinut tekstinpätkän ystävältä. Se on ainakin kerran auttanut tekemään ison päätöksen elämäni suunnasta. Tiibetiläinen kirja elämästä ja kuolemasta kirjoittaa eräässä kohdassa, jossa kehotetaan elämään tuska, kärsimys ja menettämisen suru, oppien siitä samalla:

"Joten mitä teetkin, älä sulje kipua pois; hyväksy kipusi ja ole haavoittuva. Olitpa miten epätoivoinen tahansa, hyväksy tuskasi sellaisena kuin se on, sillä tosiasiassa se yrittää antaa sinulle arvaamattoman arvokkaan lahjan: tilaisuuden hengellisen harjoituksen avulla keksiä mitä on surun takana.

Jos kaiken kestäessä pidät sydämesi avoimena, silloin ahdistuksesta voi tulla paras liittolaisesi rakkauden ja viisauden etsinnässä. Emmekö me jo liiankin hyvin tiedä, ettei tuskalta suojautuminen toimi ja että kun yritämme suojautua kärsimyksiä vastaan kärsimme vain sitä enemmän emmekä opi sitä, mikä tästä kokemuksesta olisi opittavissa? Niin kuin Rilke kirjoitti, että suojattu sydän 'joka ei koskaan ole alttiina menetykselle, viaton ja turvassa, ei pysty tuntemaan hellyyttä; vain takaisinvallattu sydän voi koskaan olla tyytyväinen: kaikesta luopuneena vapaana riemuitsemaan mestaruudestaan...' "
Untitled by melolou, on Flickr
Tekstin pätkän haluaisin pitää aina mielessä. Se sivuaa montaa asiaa joista olen kirjoittanut: kärsimystä, hyväksyntää, harjoittelemista ja sitä miten suojautumismekanismit eivät toimi.

Ei kommentteja: