Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Elämän aakkoset

15.1.2011

Elämän aakkoset

Olen aina tykännyt lukea jostain naistenlehdistä näitä ”Elämän aakkosia”. Nyt sen vasta tajusin: mulla on blogi, voin tehdä itsekin tällaisen listan elämän tärkeistä asioista, muistutukseksi. Myös Himalajan naurun aakkosten lukeminen antoi virikkeen tälle kirjoitukselle! Osa piti ottaa englanniksi ja ruotsiksi, kun ei taipunut suomeksi.

Arvo – Lisäarvo. Sen tuottaminen ja sen etsiminen kaikesta on oppimisen perusta.

Palmera en una playa de Moorea
 by jsmoral, on Flickr
Beach – Mitä valkoisempi hiekka sitä parempi. Suomesta joutuu lähtemään kauas päästäkseen valkoiselle rannalle ja se on siksi harvinaista herkkua. Asuisin mielellään valkoisella hiekkarannalla. Olen riippuvainen päivän valosta ja auringon valosta silloin kun sitä näkyy. Rannalla makaaminen lataa valovarastoja pitkän talven varalle!

Condition – Kunto. Hyvä fyysinen kunto auttaa menemään läpi harmaan kiven. Tahdon ja voiman kaveri.

D-vitamiini – Pitää terveenä. Käytän itse ja suosittelen! Fiiliksen mukaan kannattaa ottaa, keskustelu oikeista määristä velloo sen verran tiukkana mediassa ja annostelu vaihtelee koko ajan.

Elinvoima – Näyttää terveeltä, jaksaa mitä vaan, olla hyvässä kunnossa, sitä minulle on elinvoima.
Fysiikka – Pidettävä kunnossa. Hyvä kehonhallinta, elastisuus, kestävyys, palautumiskyky.

Gore-tex – Auttaa ulkoilemaan säässä kun säässä kunhan laittaa gore-texia päästä varpaisiin päälle. Ei ole niin huonoa säätä etteikö ulkoilu onnistuisi oikein pukeutuneena.

Hiljaisuus ja Hengitys – Puhdasta raitista ulkoilmaa joka päivä syvään keuhkojen täydeltä ja mieluiten hiljaisuuden vallitessa. Siksi metsä on myös tärkeä, siellä tämä onnistuu parhaiten.

IT – työ, ammatti ja monien asioiden mahdollistaja. Tietotekniikka auttaa oppimaan, internetissä kaikki on saatavilla kaiken aikaa ja yhteydenpito toisiin on helppoa aina tarvittaessa.

Joutilaisuus – hitaus ja sen opettelu, että välillä voi olla tekemättä mitään. Tässä riittää työsarkaa vielä pitkäksi aikaa.

Kasvu ja Kiintymys – lapsi kasvaa, mutta ennen kaikkea minä kasvan. Kiintymys on välillämme ja auttaa tunnistamaan tarpeet oikein ja vastaamaan niihin.

Liike – Ilman liikettä ei ole kasvua. Liike puhdistaa, uudistaa ja auttaa kuuntelemaan kehoa.

End of Day in the Enchanted Forest by Gilderic, on Flickr
Metsä – Ihan mikä tahansa vaan metsä kelpaa kunhan sinne pääsee kerran viikossa rauhoittumaan ja nauttimaan kauneudesta ja hiljaisuudesta.

Nutrition – Oikea ravinto on puhdasta, vähän käsiteltyä kasvisruokaa, joka tuo elinvoimaa.

Oppiminen – ”You are either growing or dying.”

Ponit – ihanan pörröiset islanninhevoset, joilta oppii aina jotain kuuntelemisesta, ymmärtämisestä ja kehon hallinnasta.

Questioning – kyseenalaistaminen, oppimisen tuki. Voisi olla myös Quality, laatua lisäämällä huomaamatta huonompilaatuinen mikä tahansa karsiuu pois.

Ryhti – Keskilinjan säilyttäminen neutraalina ja optimaalisena. Tarkoittaa minulle myös pyrkimystä totuuteen, oikeudenmukaisuutta ja rehellisyyttä. Raakasuklaa <3

Suunta Suunnitelma – ”Dreams are for those without proper plans”. Aina pitää olla tavoitteita ja suunnitelma niiden saavuttamiseksi. Sitten kun vielä saisi jostain viisautta joustaa ja muuttaa suunnitelmaa aina tarvittaessa.

Terveys Tahto Tietoisuus – T-llä alkaa kolme elämän tärkeintä asiaa. Jos ei ole terve, ei millään ole merkitystä. Tahto vie läpi harmaan kiven, kunnon ja voiman kaveri. Ja tietoisena olen päättänyt elää.

Uni – Terveyden tukipilari. Ja siitä aina vaan tinkii.

Voima – Tahdon kaveri, sisäinen voima. Fyysinen voima kasvaa harjoittelemalla.

X – merkitään suukkoa, niin että tämä saa olla rakkaus. Tavoitteena on vähintään timanttihäät.

Yksinkertaisuus – Mitä sitä tekemään asioista monimutkaisia. Ei ainakaan, jos on itsekin yksinkertainen.

Z – Zen edustaa tällä hetkellä keskittymisen voimaa. Muuten en vielä tiedä siitä paljoakaan.

Å – Åratal, vuosikausia, jatkuvuus. Mitä aloitan, niin sen myös vien loppuun.

Ääriasennot – kehon venyttäminen ja käyttäminen optimaalisella tavalla joka päivä.

Ökö – toisella pohjoismaisella kielellä eko, eli ekologisuus. Tarkoittaa kierrätystä, käytettyjen tavaroiden ostoa ja myyntiä, kulutuksen ja kulkemisen minimointia, kasvissyöntiä ja luomuviljelyä.
Syksyn 2010 satoa.

2 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Upeat aakkoset! Nämä kävisivät suoraan lähes kenelle vain! Ainoa poikkeus ehkä se poni... :)

Annina kirjoitti...

Niinpä! Emme ole niin uniikkeja sitten kuitenkaan...