Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Kehomieli kävi kylässä

27.3.2012

Kehomieli kävi kylässä

 
Olo on ollut kurja koko pitkän talven kaikenlaisen pienen sairastelun jäljiltä. Nilkan nivelsiteet ovat edelleen kipeät. Perjantaiaamuna tuntui kuitenkin paremmalta. Ei, itse asiassa en muista milloin olisin ollut niin energinen kuin tuona aamuna. Paremmalta on aika lievä ilmaisu. Mitä olin tehnyt?Suurin vaikutus oli edellisen illan kovilla sisäpyöräilytreeneillä. Niistä oli löysäily kaukana. Kun pitkään on kipeänä, lihakset ovat heti toimintavalmiina ja täynnä voimaa, koska niitä eivät rasita edelliset harjoitukset. Niinpä vedin sellaiset hullu pöllö treenit, että oksat pois. Poljimme tajuttomilla nopeuksilla ja kovalla sykkeellä ensimmäisen Team Time Trial tunnin viiden hengen voimin.

Tykkään nopeasta pyörittämisestä, ja se oli tunnin juju. Etureidet olivat lopussa hyvin maitohapoilla ja jonkun verran tuntui polvissakin, kun oli suurimman osan ajasta niiden varassa. Mutta siistiä, oli niin siistiä.
Kuva: Wikipedia

Ajatus ei harhaillut koko tunnin aikana muuhun, kuin korkeintaan siihen miten jaksaa vielä seuraavan spurtin ja sitä seuraavan spurtin ja loppuun. Se on yksi syy treenata, keskittyessä saa ajatukset vähän helpommin rauhoittumaan. Toinen on kehon kuuntelun opetteleminen. Asennon on oltava juuri oikea ja tasapainon kohdillaan, jotta pystyy menemään täysillä. Vatsalihakset ovat tiukoilla pitäessään koko pakettia tunnin verran kasassa. Keho huutaa kaikkia sen toimintoja avukseen, suonissa virtaa, noh kaikki mitä kuuluukin virrata. Musiikki tuo hetkeen ja laittaa ylittämään itsensä kerta kerralta.

Seuraavana aamuna olo oli siis erinomainen. Tunsin niin ison eron monta viikkoa jatkuneeseen nuutuneeseen olotilaan, että en edes uskonut sen olevan mahdollista. Tai oikeastaan, en edes muistanut sellaista oloa olevan. Kehoni huutaa kovaa rasitusta ja mieleni hyötyy siitä, että rääkkään kehoa. Mahtavaa, upeaa!

Kehomieli kävi siis kylässä!

Ymmärrän sillä kokemusta kuten tämä kuvaamani. Keholla ja mielellä on yhteys, ne ovat yksi ja niitä ei tarvitsisi aina erottaa. Keho on osa kaikkia aistimuksia, elämyksiä ja ajatukset harvoin voivat kehon kokemusta vääristää. Usein vain unohdamme kuunnella kehomielellämme tuntemuksiamme. Keho opettaisi kuitenkin parhaiten palaamaan tähän ja nyt, tulemaan tietoiseksi hengityksestä ja sitten muista kehon viesteistä. Käytän itse ja suosittelen!

Kehomielen seuraavaa visiittiä odotellen…


Ei kommentteja: