Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Lähellä tietoisuuden lähdettä

30.3.2012

Lähellä tietoisuuden lähdettäPöllin tämän kirjoituksen listan: ”13 tietoisuuden tunnusmerkkiäHidastaelämää sivustolta. Ja alkuperäinen lista on Varjominä kirjasta (kirjoittajana mm. Deepak Chopra). Listan myötä kirjoittajat väittävät, että olet lähellä tietoisuutesi lähdettä, kun seuraavat väitteet ovat totta. Väitteiden perässä olevat kommentit ovat omia arvioita omasta tilanteestani. Kuinka lähellä olen tietoisuuden lähdettä?1. Olet löytänyt rauhan. – Mikä rauha? Sisäinen rauha, niin kuin sen nyt osaan käsittää, näyttäytyy harvoina hetkinä. Joskus hevosen selässä, joskus lähimetsässä, mutta usein sitä ei ainakaan istumalla esiin saa. Olen kyllä rauhoittunut ja tunnen joskus olevani tasapainossa.

2. Sisäistä tasapainoasi ei voi horjuttaa. – Tähän on varmaan eniten matkaa. Siihin, että pääsisin zen tarinan munkin tasolle, on matkaa. Kyllä, lapseni kitinä ärsyttää minua toisinaan. Kyllä, työasiat pyörivät välillä mielessäni. Ja kyllä, olen melko sama ADHD kun aina ennenkin, en osaa kovin hyvin ”vain olla”.

3. Sinulla on itsetuntemusta. – Se lisääntyy itseä kuuntelemalla ja kehoa rääkkäämälla, ja tietysti istumalla. Tätä kohti hiivin pysähtymällä kuuntelemaan tarpeeksi usein.

4. Osoitat empatiaa tuomitsematta. – Pyrin antamaan kaikkien kukkien kukkia, sitä ei harjoittaminen ole muuttanut miksikään. Elämänasenteeni on aina ollut elä ja anna toisten elää. Siksi empaattisena ei ole pinnallisesti vaikea olla. Sen eläminen pyyteettömästi sen sijaan on vaikeaa.

5. Näet itsesi osana kokonaisuutta. – Opettelen katsomaan puita ja kevään heräävää luontoa sillä silmällä, joka näkee niiden riippuvuuden ilmasta, vedestä ja auringosta. Muuten kokonaisuutta on kyllä vaikea hahmottaa.  

6. Et ole maailmassa. Maailma on sinussa. – Tästä nyt en ymmärrä yhtään mitään, vai onko sillä jotain tekemistä edellisen kohdan kanssa?

7. Tekosi toimivat luonnostaan hyväksesi. - Näin haluaisin uskoa. En kuitenkaan enää usko niin paljon affirmaatioiden voimaan, mutta kuitenkin ajatusten viljelemiseen. Sitä kautta teot saavat pohjakseen ”oikeita” ajatuksia.

What is life? An illusion, a shadow, a story. And the greatest good is little enough: for all life is a dream, and dreams themselves are only dreams. by legends2k, on Flickr

8. Saat haluamasi helposti ilman kitkaa ja ponnistelua. – Pyrin olemaan haluamatta mitään. Kun monesta asiasta luopuu, osaa ehkä priorisoida oikein, jolloin moni asia (lyhyt työmatka, aikaa kuntoilulle) loksahtaa vaivattomasti paikoilleen. Silti, en enää siis usko niin paljon niiden affirmaatioiden voimaan.

9. Voit tehdä voimakkaankin teon kuitenkaan samaistumatta siihen. – Isot sankariteot eivät ole mitenkään arkipäivääni. Pyrin kuitenkin olemaan nöyränä isojen asioiden ja onnistumisten kanssa – tuurilla ne valtamerilaivatkin seilaa… En jää vellomaan ja ottamaan kunniaa teoistani, vaan lähden koti uusia seikkailuita. Mennyt on mennyttä.

10. Et ole lähtökohtaisesti kiinnostunut lopputuloksesta. – Tämä on vaikea. ”Matka on tärkein” ”Peace is every step”. Mutta jos mitään matkaa ei olekaan? Olen jo perillä. Lopputulos on jo tässä? No sitten kai en ole kiinnostunut lopputulemasta?

11. Osaat antautua. – Opettelen antamaan olla. Tarkoitetaankohan tässä sitä? Osaan toisinaan antautua elämälle ja olla murehtimatta, riittääkö bensa ja onko lapsella seuraavan koon kurahousut? Vain tässä hetkessä oleville asioille voi tehdä jotain, muiden asioiden voi antaa olla.

12. Jumalan todellisuus on näkyvissä kaikkialla. – Öö, jos tässä viitataan kohtaan viisi, niin sitten on niin. Mikä on Jumala? Mikä on todellisuus? Minulla on varmasti eri käsitys näitä kuin sinulla. Kuka on oikeassa? Onko yksi ja ainoa oikea?

13. Paras mahdollinen aika on tämä hetki. – No, tästä nyt en voisi olla enempää samaa mieltä!  


Miten lähellä tietoisuuden lähdettä sinä olet? :) 


Ei kommentteja: