Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tekniikka + Teho + Tuska = Tahdonvoima

7.3.2012

Tekniikka + Teho + Tuska = TahdonvoimaTahdonvoima on läsnäolon perusta. Yhdessä asiassa, kuten tässä hetkessä olemisessa, huomion pitäminen vaatii tietoista tahdon komentamista.


Tietoinen läsnäolo on suuri tahdon ponnistus kaikessa toiminnassa. Ei ole mitään toista asiaa kuin hetkessä pysyminen, mikä vaatisi enemmän tahdonvoimaa. Ajatukset vaativat katkeamatonta huomiota. Silmiin ja korviin tulvii koko ajan paljon ärsykkeitä, jotka vievät huomiota muualle. Joskus taas nälkä, väsymys tai oman kehon kolotukset eivät anna mielelle rauhaa. Toiset meistä vievät tahdon voimansa harjoittamisen äärimmilleen.
Perjantaina tapasimme GoExpo messuilla yhden heistä, Jukka Viljasen. Hän on seikkailujuoksija, jonka viimeisin saavutus on Saharan läpi juoksu yksin. Matkaa tuli 1609 km 20 päivässä. Jukka on todellinen sisupussi, joka ei varmaan luovuta koskaan.

Juttelimme muutaman sanan hänen uskomattomasta suorituksestaan. Kysyin mitä mielessä liikkuu tuollaisen pitkän juoksun aikana. Jukka sanoi, että aivan kaikkea, aivan laidasta laitaan. Juostessa on aikaa miettiä ja pallotella kaikenlaista. Jukka sanoi, että jonkin verran tulee mietittyä läheisiä ja kotona olevia, työpaikkaa ja kotimaan säätä. Välillä kuitenkin kauniit maisemat ja Saharan valtavan hienot dyynit pysäyttävät ja palauttavat tähän hetkeen.

Jäin miettimään, miten helpolta Jukka saa juoksemisen päivästä toiseen lähes mahdottomissa olosuhteissa tuntumaan. Kukaan, joka ei ole kokeillut, ei voi tietää yhtään mitä se todella on pistää jalkaa toisen eteen aina vaan.

Toinen asia, mitä maallikon on vaikea ymmärtää, on kivun kestäminen. Tiettyihin pieniin kipuihin saattaa pystyä turtumaan, mutta isoja kipuja, kuten Jukan viimeisen reissun polvivammaa ei pysty kokonaan ajattelemaan pois. Se, että kuitenkin nousee joka päivä ylös ja jatkaa juoksua kertoo todellisesta tahdonvoimasta. Jukan mukaan kyse on myös sitoutumisesta tiimin yhteiseen tavoitteeseen. Se antaa lisää tahdonvoimaa ja vie aina vain eteenpäin, tiimiä ei petetä.

Lähde: Sahara challenge

Minulla on ajatus, että tahdonvoima vie ihan mihin tahansa. Sen hallitsemistekniikka voi olla kaiken tekemisen, ei vain läsnäolon ydin. Yhtä suomalaista tahdon voiman asiantuntijaa Petra Virtasta lainatakseni: ”Tekniikka tuo tehoa, teho tuo tuskaa ja tuska tuo tulosta!”


Mihin tahdonvoima voisi viedä sinut?


Ei kommentteja: