Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Eräs endorfiinihumala

4.11.2010

Eräs endorfiinihumala

.:Huomioita liikunnasta:.

Milloin olen valveilla ollessa kaikkein rennoin? Silloin kun spinning (sisäpyöräily) tunnilla on oltava valmis kohtaamaan maksimisykkeensä. Kaikki lihakset ovat valmiiksi lämmitetyt, tekniikka on huipussaan ja pitää rutistaa koko urku auki. Silloin, vaikka jokainen lihas on jännittynyt äärimmilleen, silloin mieli on täysin tyhjä, täysin keskittynyt, yksikään ajatus ei häiritse. Mikään ei voi muuttaa tilaa ja keskittymistä. Silloin olen täysin rento. Tein tämän huomion joitain vuosia sitten kun mietin tilanteita joissa valveilla olen rento.
On olemassa Endorfin merkkisiä pyöriä! (kuva siteltä) 
Se on aika yllättävä tilanne olla rento, mutta tänään pääsin taas todistamaan 55 minuutin flown jolle ei ole vertaa. Tänään se ei ollut vain nuo maksimisykekohdat, vaan koko suoritus. Itselleni tunti pimeässä salissa musiikin siivittämänä on helppo olla läsnä. Ei tarvitse, eikä oikeastaan voi ajatella mitään. Keho auttaa vaatimalla kaiken huomion. Vuosien harjoittelu on tehnyt tekniikan hyväksi, loistava ohjaaja osaa antaa ohjeet juuri oikeaan aikaan ja täydellinen musiikki piiskaa eteenpäin. Kaikki liikkeet ovat automaattisia, tiedän miten pyörän vastus toimii, osaan tarvittaessa säädellä voimiani ja tiedän suorituskykyni rajat. Ei ole mitään salin ulkopuolista elämää ollut, eikä tule. Kuulostaa aika tietoiselta läsnäololta! Keskittymisen on oltava kohdallaan myös siitä syystä, että tunnilla jolla tänään olin, tehdään niin kovalla temmolla siirtymisiä eri polkutekniikoista (alhaalla ja ylhäällä seisten) toisiin. Jotta pysyy mukana, ei ehdi ajatella mitään. Tekniikan on pysyttävä seisten spurtatessa myös täydellisenä tai polvet sanovat sopimuksen irti. Keskivartalo joutuu äärimmäisen koville pitäessään koko kehon kasassa. Tänään yhden kerran tuki petti nopeassa ylösnousussa. Se on minulle merkki siitä että harjoitus on tarpeeksi kehittävä. Aina riittää parannettavaa.

Ja se hyvä olo mikä oli alusta asti, kun tajusin että tästä tulee kova harjoitus. Ja tiesin että olen täysin valmis, terve ja vahva. Koko keho oli täynnä energiaa ja sitä riitti koko tunniksi. Loppusuoralla pääsi jopa hieman irrottelemaan ja sai revittyä kaikki loput tehot irti, täysin tietoisesti, täysin rentona ja keskittyneenä.

Ei kommentteja: