Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Jumppaa ja hengitystä tietoisesti

30.11.2010

Jumppaa ja hengitystä tietoisesti

.:Maanantaihengitys:.
En tiedä yhtään miten kauan istuin! Katsoin kelloa kun aloitin, ja ilmeisesti hengitys vei mukanaan, koska sitten kun katsoin kelloa olin jo istunut jo 20 minuuttia. En ihan usko sitä. Unohdin vain koska aloitin. Näinkin voi minulle siis käydä. Istuin joka tapauksessa päälle vielä viisi minuuttia. Laskin aluksi muutaman kierroksen mutta sitten jätin sen. Keho oli yllättävän hiljaa, huolimatta ylikuormituksesta. Neljä tuntia liikuntaa on hieman liikaa näin vielä vähän toipilaalle. Hengitys virtasi hyvin ja tuntui vatsassa siltä miltä kuvittelen sen pallon milloinkin tuntuvan. Useimmiten hengitän ilmaa siniseen pilates palloon. Ajatuksia nousi, mutta useimmat liittyivät lähinnä väsymykseen ja siihen että ego yritti saada lopettamaan.

.:Tiistain jumpassa tietoisena:.
Jumppaohjaajat usein sanovat että kuvittele liike tai vaikka venytys tapahtumaan siinä lihaksessa jota juuri silloin työstetään. Mielestäni se lisää tehoa huomattavasti, siitä on tehty joitain tutkimuksiakin urheilulääketieteessä, joita nyt en tosin tähän löytänyt viitteeksi.
Day #23: upward facing dog by j.lee43, on Flickr
Tänään tein vatsalihaksia tietoisesti keskittyneenä joko suoriin tai poikittaisiin vatsalihaksiin vuorotellen. Syvät vatsalihakset ovat mukana aina minulla suhteellisen automaattisesti. Tänään tuntemus niistä oli tavallista helpompi saavuttaa, kun ne ovat hellinä eilisestä spinningistä. Siellä jouduin korvaamaan puuttuvaa kuntoa tekniikalla, mikä kuormittaa vähän enemmän keskivartaloa. Jumpassa teimme myös selkälihaksia pallon päällä, liike, joka on minulle ”liian vähän haastava” saa yllättävästi tehoa kun keskittyy harjoitettaviin pitkiin selkälihaksiin ja vie liikkeen tietoisesti alusta loppuun. Koska raahasin mukana koko jumppatunnin lähes kahdeksankiloista vauvaa kaikissa liikkeissä, tuli keskilinja tsekattua useaan otteeseen. Sen on oltava kunnossa, muuten keho ei pysty tekemään liikkeitä oikein.

Ei kommentteja: