Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Ajatus nousee

6.11.2010

Ajatus nousee

.:Kurssin 2 viikon harjoitukset:.

Samat neljä harjoitusta jatkuu toisellakin viikolla. Varmistan, että olen ymmärtänyt ja osaan soveltaa hieman muuttuneita ohjeita kirjoittamalla ne tähän auki. Opin parhaiten kirjoittamalla,

1. Hengityksen laskeminen
Tähän perustavaa laatua olevaan hengityksen laskemisharjoitukseen käytimme tällä kertaa kurssilla runsaasti aikaa, keskustelimme sen vaikeudesta ja tärkeydestä. Harjoittelimme myös muodollisen hengitysharjoituksen istuma-asentoja, niiden kirjosta voisin tehdä oman postauksen.

Tällä polulla pitäisi pysyä. (Ruunaan koskikierroksen pitkoksia)
Kurssilla yhdessä tehdystä harjoituksesta ja sen purkamisesta oli suuri hyöty. Tarkoitus on tosiaan vaan olla paikoillaan ja laskea, ei muuta. Toiselle viikolle saimme tarkempia ohjeita kiinnittää huomiota sisäisen avaruuden eri toimijoihin (1-3). Keskustelimme havainnoivasta itsestä (1) ja etsimme sen paikkaa. En osaa vielä selittää havainnoivaa itseä sen tarkemmin, katsotaan osaanko käyttää sitä yhtään harjoituksessa. Nyt hengitysharjoituksessa tulevia ja meneviä ajatuksia tarkkaillaan. Sitten vasta jos ego (2) ja sen jutut alkavat karata ja villiintyä, tulee aloittaa laskeminen alusta. Nyt on myös tarkoitus keskittyä harjoittelemallamme tavalla myös kehon (3) tarkkailuun, siihen miltä hengitys kehossa tuntuu. Se on itselleni hyvä, harjoitusta helpottava asia. Huomion voi suunnata laskemisen lisäksi tarkkailuun, mikä ei enää jätä prosessorille kapasiteettia egon villiintymiseen. Tämä on helppoa, mutta samalla äärimmäisen vaikeaa.

2. Asahi I
Asahi sarja tuntui toisella kerralla jo vähän tutummalta. Olin viikon aikana katsellut liikkeiden kuvia ja tehnyt vähän mielikuvaharjoittelua. Arveluitteni mukaisesti en saanut kuitenkaan kertaakaan harjoiteltua. Otan tavoitteeksi tällä toisella viikolla tehdä sarjan kaksi kertaa kotona videon avulla.

3. Tietoinen rutiininomainen toiminta
Meidän pitää nyt keskittymisen lisäksi kiinnittää huomiota sisäiseen kommentointiin, egon kommentteihin harjoituksen aikana. Minun pitää tosissaan miettiä että vaihtaisinko harjoitusta vähän pidempikestoiseksi. Minuutin portaiden laskeutumisen aikana ei yleensä ehdi tulla sisäistä kommentointia, vaan saan keskityttyä siihen mitä teen rauhassa. Ongelma on nyt se että minulla ei ole minkäänlaista omaa rutiinia. Saan tehdä ihan mitä huvittaa kunhan lapseni hoidan.  Häpeä tunnustaa mutta en todellakaan laita ruokaa joka päivä, en kampaa hiuksia, en käy suihkussa, en edes pese hampaita välttämättä kuin joko aamulla tai illalla. Elämä on tällä hetkellä kovin epäsäännöllistä, täysin lapsen ehdoilla ja rytmissä. Siksi jo ennen kurssia tekemäni” tietoiset arkiaskareet” vaihtelivat päivittäin, yritin edes yhden tehdä joka päivä tietoisesti. Teen toki edelleenkin näitä välillä, mutta tarkoituksena on nyt pitää myös yhtä ja samaa rutiiniharjoitusta koko ajan.

4. Kirjoita huomioita vihkoon/ blogiin
Tätä jatketaan edelleen entiseen malliin.

Ei kommentteja: