1. Hengityksen laskeminen
Hengitysharjoitus pysyy samana 20 minuutin kestollaan, mutta uusi ohje on että hengityksiä ei tarvitse harjoituksen loppupuolella enää laskea. Jännittävää ja haastavaa. Tunnen kuitenkin olevani tähän valmis.
Ajatusten nousemisen tarkkailu voisi olla kurssin tämän viikon teeman puolesta hyvä painopiste. Mitä kaikkea sieltä mielikuvitusmaailmasta tuleekaan mieleen harjoittelun aikana? Keskusteluissamme oli tärkeänä lankana tällä viikolla se miten ennakkokäsitykset häiritsevät ja vääristävät havaintoja kun tulkitsemme aistiemme tuomaa ärsykevirtaa. Kaikilta muistoilta, vanhoilta kokemuksilta ja tulkinnoilta ei voi havainnoidessaan välttää, mutta ne voi oppia havaitsemaan. Niiden vaikutus havainnon tulkintaan on usein ratkaiseva. Harjaantumaton mieli tekee siksi virheitä ja sitä tässä yritämme harjoittaa.
Disney - You Know The Penalty If You Fail by Express Monorail, on Flickr |
2. Asahi I
Asahissa tällä viikolla tulisi keskittyä tunnustelemaan miltä liikkeet tuntuvat kehossa. En edelleenkään ole saanut tehtyä asahia kotona.
3. Keskilinjan tsekkaus
Keskilinjan tsekkaaminen on tosi vaikea asia muistaa! Se jatkuu edelleen, ohjeena tarkistaa keskilinjaus aina kun muistaa. Samalla voi tarkistaa kehon asennon ja korjata sitä tarvittaessa.
4. Tietoinen rutiininomainen toiminta
Koko kurssin ajan on jatkettu samaa, itse valitsemaa tietoista toimintaa. Nyt ohjeeksi saimme että tietoisen läsnäolon saisi antaa laajeta muihinkin arjen askareisiin, työhön ja harrastuksiin. Portaissa kulkemisesta on tullut itselleni tietoinen rutiini ja lähes aina teen sen tietoisesti. Päivässä on muitakin hetkiä jo joissa on vahvasti läsnä. Raportoin niistäkin lisää.
5. Kirjoita huomioita vihkoon/ blogiin
Tätä jatketaan edelleen entiseen malliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti