Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Tässä ja nyt - Esipuhe

1.10.2011

Tässä ja nyt - Esipuhe

Seuraava kirja, josta julkaisen muistiinpanojani on Tässä ja Nyt. Kirjaa myydään seuraavanlaisella kuvauksella.

Tietoinen läsnäolo tarjoaa hyvinvointiin johtavan polun ja työkalut, jotka auttavat kohtaamaan elämässä vääjäämättä eteen tulevat vaikeudet. "tietoinen läsnäolo" saattaa kuulostaa eksoottiselta, mutta sitä voi kehittää - ja siitä voi hyötyä - ilman erityiskoulutusta tai huomattavaa ajallista panostusta.
Kirjoittaja on Tohtori Ronald D. Siegel, tunnettu terapeutti ja tietoisen läsnäolon asiantuntija. Hän on kliinisen psykologian tohtori Harvardin yliopistossa. Allaolevassa videossa hän puhuu onnellisuudesta ja sen yhteydestä mindfulnessiin.Tästä, kuten monesta muustakin kirjasta olen jättänyt lukematta ja referoimatta monen monet tarkat harjoittamisohjeet eri tilanteisiin ja asentoihin. Tässäkin kirjassa annetaan neuvoja stressin selättämiseen, selkäkipuihin ja ihmissuhteisiin. Minulla on ajatus, että riittää, että istuu ja hengittää ulos ja sisään. Se ken näitä erilaisia menetelmiä tahtoo opiskella, suosittelen tutustumaan tarkemmin näihin referoimiini kirjoihin. Tässä ja tulevissa postauksissa siis ennemminkin kirjoitan kirjan ajatuksia, jotka muuten vain kolahtavat tai ovat hyvää kertausta perusasioista.


.:Esipuhe:.

Kirjoittajalle on tärkeää korostaa kärsimyksen kokemuksen kääntämistä voimaksi. Tietoisen läsnäolon harjoittaminen ei turruta aistejamme, vaan auttaa näkemään yhä selvemmin oman mielemme tottumukset, jotka saavat meidät tuntemaan aiheetonta kärsimystä.

Pyrkiessämme tuntemaan olomme hyväksi yritämme välttää ja paeta epämukavuutta. Jos pyrimme ongelmista eroon, se tuo uusia lisäongelmia. Kirjoittajalle tietoinen läsnäolo tarjosi vaihtoehdon olla tekemättä elämää vaikeaksi ja olla keskittymättä liikaa mielihyvän tavoittelemiseen ja mielipahan karttamiseen. Hän oppi olemaan läsnä jatkuvissa kokemuksissaan.

Hän on lisäksi oppinut iloitsemaan omasta persoonallisuudestaan, vaikka aluksi toivoi saavansa uuden sellaisen.

Tässä ja nyt kirjan käsittely jatkuu seuraavissa postauksissa. Pysy blogissa!


Ei kommentteja: