Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 13. Hengittäminen

25.1.2012

Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 13. Hengittäminen



Jokapäiväiset ilonaiheet: vanhemmuus ja tietoinen läsnäolo kirjan harjoittamista käsittelevässä kohdassa on perusteita hengittämisestä. Tärkeää on sen yhdistäminen lapsen kanssa elämiseen.

Emme voi odottaa kuvitteellista ”sopivaa aikaa” aloittaaksemme tietoisen läsnäolon harjoittamisen vaan tartumme hetkiin, joita meillä on, niin risaisia, rähjäisiä ja sotkuisia ne saattavat vanhempana ollakin. Päätöksemme alkaa tässä ja nyt, voimavaroin joita meillä on, asettaa meidät jo hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoituksen hetkeen.
Untitled by _ankor, on Flickr

Hengityksesi virtaa jatkuvasti. Se on aina läsnä. Se on syvässä yhteydessä elämääsi, kehoosi ja tunteisiisi. Hengityksestä tietoiseksi tuleminen tuo mielen ja kehon nykyhetkeen valppaina ja kirkkaasti havainnoivina.

Mutta hengitystietoisuuden laajentaminen millä hetkellä hyvänsä, mihin tahansa vaatii energiaa ja omistautumista. Se on tapa katsoa ulos ja sisään, se on siis katsomista ja näkemistä, jota voidaan kutsua tarkkanäköisyydeksi tai viisaaksi tarkkaavuudeksi.

Tätä tietoisuutta voidaan tuoda elämän kaikkiin osa-alueisiin: hengittämiseen ja vaipanvaihtoon, hengittämiseen ja kaupassakäyntiin, hengittämiseen ja katsekontaktiin, hengittämiseen ja lasten kanssa leikkimiseen, lapsille lukemiseen, lasten pukemiseen tai lapsille puhumiseen. Hengitykseen ja illallisen valmistamiseen, hengitykseen ja kymmenen asian välillä yhtä aikaa tasapainoiluun, kun tunnet menettäväsi hallinnan, hengittämiseen ja hallinnan menettämiseen, minkä jälkeen on koottava palaset jotenkin ja jatkettava elämää.

Tähän ei tarvita lisäaikaa.
Vain muistamista.


Lue edelliset osat linkeistä:

Ei kommentteja: