Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Vuonna 2011, loppuvuosi

6.1.2012

Vuonna 2011, loppuvuosi

Tässä seuraa vuosikatsauksen 2011 loppuosa.


Heinäkuusta suurimman osan asuimme mökillä. Vieraina kävi monia tärkeitä ihmisiä ja luonto pani parastaan. Keskellä pimeninta aikaa on nyt vaikea uskoa tuota kuvaa todeksi missä kuu mollottaa ja on ihan valoisaa! Mieli ja läsnäolo harhailivat. Luin ison kasan kirjoja ja kirjoitin paljon ”varastoon” blogitekstejä. Postaukset olivat lyhyitä ja ytimekkäitä Otteita todellisuudesta. Aliisa kirjoitti hienon vierailijapostauksen ystävyydestä. Kirjoitin myös lapsen kantamisesta ja kiireestä.
Go with the flow II. Ystäväflow
Lapsi on lähellä niin vähän aikaa
Ei ikinä aikaa
 


Tämän ison sotkaparven (?) seuraamisessa oli päivittäistä hupia.


Elokuussa kävimme jopa hieman muuallakin kuin omalla mökillä. Vietimme jonkin verran aikaa autossa. Olimme toisella mökillä, josta teimme vaelluksen ja kävimme pyöräilemässä Hämeenlinnan Aulangolla. Siellä oli kovin kaunista. Kesän kohokohta oli suuri geokätköilijätapaaminen, jossa oli väkeä ympäri maailmaa. Kätköillä käytiin muutenkin ahkerasti. Kotiin palattua päädyin taideteokseen rautatientorilla. Aloin henkisesti valmistautua töihin paluuseen, mikä poiki jo joitain Työ aiheisia kirjoituksia blogiin. Elokuun sokerina pohjalla tapasin Dalai Laman.
Mene jo metsään!
Sometimes I think, I can see you
Lintuperspektiivi
 


Syyskuun alussa pienen hoitovastuu vaihtui puolisolleni ja palasin ”kiireiseen” työarkeen. Elo kotona jatkui kiireettömänä. (Miksi tuo lapsi aina istuu laatikoissa?). Ulkoilimme lähimetsässä isompien metsien puutteessa ja ikuistimme hienoja auringonlaskuja. Paluu töihin on mennyt suhteellisen suunnitelmien mukaan. Kirjoitustahtikaan ei juurikaan ole kärsinyt. Vierailin vuorostani Aliisan blogissa.
Oma todellisuus
Läsnä ihmisten kanssa


Lokakuussa oli edelleen lämmintä. Surua toi äidin koirasta luopuminen. Pysyin sitkeästi sohvalla makaamispäätöksessäni. Ulkoilimme ja leikimme serkkujenkin kanssa välillä. Pieneltä alkoi puhe luistaa koko ajan aina vaan enemmän. Kuukausi oli täynnä juhlia, hääpäivä, nimipäivät ja Blogi täytti jo vuoden! Kartoitin hieman sitä missä tietoisen läsnäolon harjoittamisessani mennään. Ja haastattelin Seijaa.
En tiedä
Kaksi ristiriitaa? 
Marraskuussa oli ennätyslämmintä. Elokuun ja marraskuun välillä ei juurikaan tarvinnut vaatteita lisäillä! Retkeilimme kuun vaihteessa Nuuksion luonnonpuiston kauneudessa. Juhlimme maagista 11.11.11 lukua ystävien häissä, pieni piti kantaa pois tanssilattialta. Teimme isäinpäiväksi sormiväritaidetta ja kävimme ravintolassa brunssilla sen kunniaksi. Pienellä oli vuoden viimeinen jumppa ja liikuntaharrastus jatkui tädin islanninhevosen selässä.
Yliannos
Tee työtä jolla on elämän tarkoitusJoulukuussa pyöräilykelit jatkuivat, mikä oli aivan loistavaa. Vain pikkuinen ensilumi kävi kylässä, ja siinä riitti pienellä ihmettelemistä! Otimme itsenäisyyspäivän vastaan ystävien luona juhlissa. Lähimetsäretkillä luonto oli edelleen ihan syksyistä. Teimme retken Porvoon joulumarkkinoille. Ja juhlimme joulua tietysti. Vuoden loppuessa teimme vielä yhden geokätköretken Nuuksioon.

Ei kommentteja: