Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 9. Vanhemmuus on täysi katastrofi

17.1.2012

Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 9. Vanhemmuus on täysi katastrofiJokapäiväiset ilonaiheet : vanhemmuus ja tietoinen läsnäolo kirja toteaa vanhemmuuden olevan kaikessa arvaamattomuudessaan ja hallitsemattomuudessaan täysi katastrofi. Lapsi kasvattaa meitä elämään hetkessä ja löytämään tasapainoa tuntemattoman edessä.Vanhemmuus kohottaa stressin ihan uuteen luokkaan, haastaa, tekee meistä haavoittuvia, vie kaiken aikamme ja luo kaaosta ja epäjärjestystä ja loputtomia velvollisuuksia. Saamme paljon tilaisuuksia raivostua, jumiutua, katkeroitua, loukkaantua, lannistua ja tuntea itsemme merkityksettömiksi. Lasten saaminen on kirjoittajien mukaan vaikeuksien pyytämistä. Samalla kuitenkin saamme mahdollisuuden ottaa osaa elämän sykkeeseen ihan eri tavalla kuin ilman lapsia.

Lapset ruumiillistavat sen mikä on parasta, eläminen nykyhetkessä. He kukoistavat ja, ilmentävät puhtautta, elinvoimaa, kasvua, uudistumista ja toivoa elämässä. Hetkessä eläminen on mahdollista lapsen kanssa. Joka tapauksessa teemme tietoiset valintamme ja elämme seurausten kanssa, mutta emme koskaan tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.

Kathryn blowing bubbles by Cali2Okie (April), onFlickr

Zen harjoituksessa kuten vanhemmuudessa on kyse rajoituksettomasta heräämisestä elämälle itselleen. Lapset ilmentävät hereillä oloa ja kutsuvat sitä esiin meissä. Lapsen ”omalaatuinen mieli” on avoin, puhdas ja rasitukseton. He muuttuvat ja kehittyvät koko ajan haastaen odotuksemme, lukitut mielipiteemme ja uskomuksemme, sekä halumme muuttumattoman hallintaan.

Lapset opettavat kuinka virittyä heidän taajuudelleen ja kuinka löytää iloa ja harmoniaa yhteydestämme. Silloin voimme nähdä elämän ilmaisevan itseään puhtaasti heidän kauttaan ja herätä niin heidän kuin omallemmekin luonnollemme.

Jatkuva opetuksen virta tarjoaa tilaisuuden katsoa siihen syvälle ja opettaa mihin kannattaa kiinnittää huomio ja mitä tehdä. Sitkeä halu olla läsnä ja katsoa kaikkea mitä tulee voi suoda tasapainoa nähdä asioiden todellinen laita. Se on meissä tässä ja nyt, kaikesta hallitsemattomuudesta ja katastrofeista huolimatta.Lue edelliset osat: 
Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 1. Esittely
Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 2. Äidin vuoro
Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 3. Lapsen ja vanhemmat yhteiset tarpeet
Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 4. Huomion ja läsnäolon laatu ratkaisee
Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 5. Miten voin onnistua? Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 6. Tietoisen vanhemmuuden perusta: Itsenäisyys
Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 7. Tietoisen vanhemmuuden perusta: Empatia
Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 8. Tietoisen vanhemmuuden perusta: Hyväksyntä

Ei kommentteja: