Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Meditaatiosta

24.1.2012

Meditaatiosta
Meditaatiosta puhutaan paljon, siitä on paljon mielipiteitä ja väärinkäsityksiä. Ehkä sitä ei pitäisi edes kutsua meditaatioksi, yritän aina puhua ja kirjoittaa ”vain istumisesta”. Sana on niin latautunut.

Sitä on itse kukin välillä niin hukassa "meditaationsa" kanssa. Istuminen ei ole menemistä pois jonnekin ”korkeampaan”, hienompaan tai ylevämpään paikkaan. Se ei ole mitään ja se on aivan perusasiaa, olemista ja hengittämistä. Se on tässä ja nyt. Se on omaan itseen tutustumista ja oman elämän oikeasti elämistä. Se on kaiken tunnistamista millä oikeasti on merkitystä ja mikä oikeasti on syytä tulla tiedostetuksi. Se on olemista olemisessa, ei mitään ei missään.

Meditation Transcendence by h.koppdelaney, on Flickr

Ei ole mitään mielen tyyntymistä ja ajatusten häviämistä. Se on mahdotonta. Voi olla, että niin tapahtuu mutta siihen ei voi pyrkiä. Kun istuu vain ja on hiljaa, voi oppia jotain havainnoimisesta ja ajatuksien tulemisesta ja menemisestä. Et ole ajatuksesi.

Se mitä istuminen joka tapauksessa opettaa on tahdonvoimaa harjoittaa. Istua istumasta päästyään vaikka miljoona muuta asiaa yrittää kilpailla huomiosta tai tuntua tärkeämmiltä. Tästä saatava tahdonvoima ehkä ohjaa tekemään tietoisia päätöksiä kaikilla elämän alueilla.

Istuminen opettaa myös hengityksen ja kehon tarkkailua ja siihen, eli läsnäoloon palaamista. Kehon kuuntelu saattaa levitä istumisesta muuhunkin elämääsi.

Mitä sana meditaatio tuo mieleesi?


Lue lisää muodollisesta harjoittamisesta tästä linkistä tai näistä kirjoituksista.
Aloita istuminen
Oppia istuminen kaikki
Maailma on meissä
Kaikkialla kaiken aikaa kaikkien kanssa 
Ps. Tänään ti 24.1 Akuutissa TV2 klo 19.30 pätkä ”meditaatiosta”. Kiitos Timo vinkistä!

Ei kommentteja: