Follow my blog with Bloglovin Tietoinen läsnäolo: Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 5. Miten voin onnistua?

8.1.2012

Jokapäiväiset ilonaiheet, osa 5. Miten voin onnistua?Jokapäiväiset ilonaiheet : vanhemmuus ja tietoinen läsnäolo kirjassa on joitain ajatuksia siitä miten tietoisempana vanhempana oleminen voi onnistua. Jälleen kerran vastaukset löytyvät sisältämme, kukaan ei voi meitä neuvoa.

Perheillä ja yksilöillä on sisäisiä voimavaroja, joita voi ottaa käyttöön ja kehittää tarpeen mukaan. Sisäisten voimavarojen valjastaminen jokapäiväisen elämän tueksi auttaa tekemään oikeita valintoja ja tuo mukanaan tasapainoa.

Vanhemmalta vaaditaan itsekuria ja jatkuvaa tarkkaavaisuutta. Käsittelemme päivittäin jatkuvia kriisejä, selvittelemme aikaamme ja energiaamme vieviä kilpailevia vaatimuksia. Käytämme vanhemmalle kehittyvää kuudetta aistia, joka auttaa tiedostamaan jatkuvasti missä lapsemme ovat joka hetki ja missä heitä vaara vaanii. Tietoinen vanhemmuus vaatii suuntaamaan tätä välittämisen energiaa ja itsekuria sisäänpäin, kohti omaa mieltämme, kehoamme ja kokemuksiamme. Silloin kohtaamme myös lasten sisäisen maailman ja oikeat tarpeet.


Children playing by SCA, on Flickr

Tietoista vanhemmuutta harjoittavat kertovat, että huomion kiinnittäminen uusin tavoin, auttaa tuntemaan itsen rentoutuneemmaksi, toiveikkaimmiksi, kykenevämmiksi selviämään stressistä. Lisäksi heidän mielenrauhansa ja itseluottamuksensa ovat kasvaneet. Jotkut vielä sanovat vapauden, sisäisen hallinnan ja turvan tunteiden lisääntyneen enemmän kuin he koskaan saattoivat kuvitella.

Kirjailijat eivät suoraan kerro mitä pitäisi tehdä tullakseen tietoiseksi vanhemmaksi, vaan sanovat, että jokaisen pitää päättää itse omasta elämästään omassa elämässään. Kaikki valinnat kumpuavat omasta motivaatiosta harjoittaa ja sille omistautumisesta.
Joka hetken kunnioittaminen auttaa löytämään itsen ja lapsensa tehdäkseen tietoisia valintoja. Tietoinen läsnäolo antaa keinon kuunnella, keinon kiinnittää tarkan huomion tärkeinä pitämiimme asioihin ja laajentaa näkemystämme siitä, mitä tämä tärkeys voi tarkoittaa missä tahansa tilanteessa tai olosuhteessa.


Lue edelliset osat:


Ei kommentteja: